Danger Days

08/02/2014
My Chemical Romance
Danger Days:The True Lives of the Fabulous Killjoys

…2019 г., седем години след планетарната катастрофа, в измисления град Battery City, насред пустинята в California, животът на всички е лесен и сигурен като хората се избавят от излишните си емоции с хапчета. Наоколо пустинята се обитава от бандата разбойници KILLJOYS (развали-удоволствие), които се сражават и се борят с могъщата корпорация BETTER LIVING INDUSTRIES (индустрии за по-добър живот). „PARTY POISON“, „JET STAR“, „FUN GHOUL“ и „KOBRA KID“ имат могъщи противници в лицето на роботизираните дракулоиди и други изтребители, например KORSE. KILLJOYS успяват да спасят от плен малко момиче с цената на живота си, а то по-късно е осиновено от диджея в пиратско радио DR. DEATH DEFYING, който ни разказва историята им…

Това е съдържанието на четвъртия студиен албум на рок групата MY CHEMICAL ROMANCE от New Jersey, чието послание китаристът RAY TORO пояснява, че е „за свободата, или по-просто казано, за човека, който винаги си искал да бъдеш“.

На певеца GERARD WAY пък е възложено от другите музиканти да напише лозунг на черната дъска в

звукозаписното студио и ето какво измисля той „Look Alive, Sunshine“ или „По-бързо, радост“.

Сред различните образи, излъчвани от авторите на този проект – включително във видеоклиповете и по време на концертните представления, – ще доловим влияния в няколко пласта. Такива са например музиката на групите The Stooges и MC5, филмите „Mad Max“ или “Лудият Макс“ (1979), „Blade Runner“ или “Беглец по острието“ и “Ловец на хуманоиди“ (1982), „A Clockwork Orange“ или “Портокал с часовников механизъм“ (1971) и „Reservoir Dogs“ или “Глутница кучета“ (1992), албумите „Kilroy Was Here“ (1983) на Styx и „Diamond Dogs“ (1974) на David Bowie, книгите на писателя Steve Aylett от поредицата „Beerlight“ , най-вече „Slaughtermatic“ (1997), и картините на Andy Warhol.

Албума „DANGER DAYS: THE TRUE LIVES OF THE FABULOUS KILLJOYS“ или “ДНИ НА ОПАСНОСТ: ИСТИНСКИЯТ ЖИВОТ НА НЕВЕРОЯТНИТЕ КИЛДЖОЙС“ ще чуем в предаването “Картини от една изложба“ на програма “Хоризонт“ на БНР в събота, 8 февруари, след новините в 21 часа.

Danger Days

от

публикувано на: 08/02/2014

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: