Икер Касияс с пореден рекорд за Реал (Мадрид)

29/01/2014

След като ви показахме най-доброто от вратаря на Ювентус и на националния отбор на Италия Джанлуиджи Буфон, сега е ред на Икер Касияс от Реал (Мадрид) и Испания. Поводът е поредният рекорд, който испанският вратар счупи по време на мача-реванш за Купата на Краля срещу Еспаньол. Тогава Икер записа 682 минути без допуснат гол, което е по-добро постижение от това на легендата Пако Буйо. 

Касияс, който само на 18 години печели първата си Купа от Шампионската лига с Реал през 2000-та година, се превърна в истински символ на Белите. Въпреки това последният сезон не бе от най-лесните за него. Преди година той счупи ръката си и остана извън терена за повече от месец. Тогава от Реал привикаха “на пожар“ Диего Лопес, който също е юноша на клуба, но играеше в различни отбори през последните сезони. Лопес не чакаше второ повикване, за да се утвърди под рамката на вратата в любимия си тим. Така Диего правеше спасяване след спасяване, а Икер се излекува от травмата си и въпросът за титулярното място стана доста актуален. 

Толкова актуален, че Икер дори обмисляшв възможността да си тръгне от клуба, с който е спечелил всичко. С пристигането на новия треньор – италианецът Карло Анчелоти, въпросът намери соломоновско решение: Диего Лопес титуляр в мачовете от испанското първенство, а Икер – в Шампионската лига и за Купата на Краля. Анчелоти дори предупреди, че ще вдигне война в клуба, ако Касияс не завърши кариерата си в екипа на Реал. 

Сан Икер, както го наричат феновете на отбора, неведнъж е спасявал тима си с невероятни прояви. Той е и световен и двукратен европейски шампион с националния отбор на Испания, а в началото на 2014 неговата красива приятелка – Сара Карбонеро го дари с наследник – Мартин. 

Освен много здраве за любимеца си, всички фенове на Реал си пожелават да виждат още дълго време Икер с фланелката на тима. 

от

публикувано на: 29/01/2014

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: