EXIT 2014 започва с Skrillex, Rudimental Live, Dub FX и Koven Live

27/01/2014

Организаторите на EXIT обявиха първите артисти в програмата си! Вече са ясни хедлайнерите на X-Bass – специалният модул в програмата на основната сцена на фестивала, който представя най-големите световни имена в бас музиката.

И по всичко личи, че през 2014-та се задават бурни нощи и изгреви под звуците на Скрилекс (SKRILLEX), „Рудиментал″(RUDIMENTAL), Дъб ЕфИкс (DUB FX) и „Ковен″(KOVEN)!

Скрилекс е една от суперзвездите на електронната музика от ново поколение. Вече няколко години той е сред най-търсените диджеи в света. С емблематичните за жанра оръжия, като страшни чудовища (Scary Monsters), добри духове (Nice Sprites) и Бангаранг (Bangarang), той отдавна е спечелил не само сърцата на публиката, но също шест награди „Грами″ (включително — за най-добър денс и електронен албум на годината), както и няколко от престижните отличия, напр. Наградата за музикален клип на Ем Ти Ви  (MTV Video Music Awards). През юни 2012-та той достига до номер 1 в класацията „Билборд Соушъл″ с 14 милиона последователи във Фейсбук и над 3 милиона в Туитър. В момента Скрилекс е в трескава подготовка на новото си лятно шоу с невероятни специални ефети и чисто нови тракове. Безспорно се очертава лайв, който ще се превърне в една от фестивалните EXIT-легенди.

„Рудиментал″ (Rudimental) също подготвят многообещаващо представяне на живо, което ще разтърси стените на Петроварадинската крепост из основи. Най-силното Live-шоу за 2013-а според Британските фестивални награди (UK Festival Awards) завладя европейската сцена буреносно. Директно от лондонския ъндърграунд, те са колектив от иноватори с футуристичен подход към правенето на електронна музика, която не се поддава на класификации. Още с дебютния си сингъл Waiting All Night от април 2013-а, „Рудиментал″ излязоха на челни позиции в класациите, побеждавайки дори властелините от „Драфт пънк″ (Daft Punk). Две седмици по-късно албумът им Home дебютира на първо място по продажби в класацията на Великобритания. След като миналата година объркване в полетите не позволи на бандата да пристигне в Нови Сад навреме, сега „Рудиментал″ ще компенсират публиката на петнайстия рожден ден на EXIT със зрелищно шоу!

Силна добавка на мощните бас линии ще бъде и шоуто на Benjamin Stanford, познат още като Дъб ЕфИкс (DUB FX). Започнал кариерата си като уличен музикант, той печели милиони фенове споделяйки в YouTube уникалните си умения да създава музика само на базата на собствения си глас и бийтбокс – чрез футуристична луупинг техника. Видеото към Love Someone, записано през 2008-а е най-суровият израз на таланта му, след който DUB FX се превръща в едно от най-големите имена на световната фестивална сцена. Постмодерен месия на звука, той ще представи на EXIT третия си студиен албум Theory of Harmony. Издаден само преди месец, той е манифест на философията на Дъб ЕфИкс – мир, позитивизъм, радост и здравословни навици. Със сигурност има какво да научим от него!

Четвъртият хедлайнер на X-Bass ще бъде горещото дуо „Ковен″ (KOVEN). Създателите на един от най-силните сингли на миналата година – More Than You – ще се качат на сцената на EXIT, за да представят новото поколение в дъбстепа. Живата програма на дуото представлява смесица от смазващи бас линии и заразителни мелодии, които ги направиха любимци на звездите от жанра, като The Prototypes, Borgore и Hadouken.

И тази година EXIT си партнира със световната платформа за бас музика UKF Music – водещ законодател на новите течения в дръм енд бейс и дъбстеп музиката с милиони последователи, който ще отговаря за Main Stage между 1 часа през нощта и първите лъчи на изгрева.

Тепърва ще бъдат обявявани и следващите участници в четиридневната им програма, които ще бъдат подобаващо продължение на основните X-Bass хедлайнери.

Следете Фейсбук страницата на EXIT Bulgaria или http://www.exitfest.org/en/bulgaria за повече информация.

Билети: http://wwwticketpro.bg/jnp/music/1234824-exit-festival-2014-early-bird.html

от

публикувано на: 27/01/2014

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: