Конгрес на БФС – има ли такова животно

27/01/2014

На 14 февруари би трябвало да има конгрес на Българския футболен съюз. И на него да се избере нов президент. В тези две изречения има едно сигурно и едно несигурно нещо. Сигурното е, че новият президент ще бъде старият, защото опозицията няма нито ярко изявен лидер, нито достатъчно хора за себе си, за да да вкара гол във вратата на Михайлов. Що се отнася до датата и самия конгрес, според основния опозиционер Христо Порточанов, такъв нямало да се състои. Защото с постановление на Софийски градски съд от миналата година цялото ръководство на футболната ни централа е нелигитимно, както и решенията му. Нелигитимно, ама продължава да си управлява. И да си взима решения. Защо? Защото сме в България. Според Порточанов конгрес ще има след 2-3 месеца и той тогава ще се кандидатира за президент. Ако питате обаче Борислав Михайлов, конгрес ще си има и той даже щял да бъде в зала номер 3 на НДК.

Според Христо Порточанов, Михайлов трябвало да влезе в затвора за три години. Бил взел над 500 000 лева от заплати за двата си мандата, участвал в черно тото за мачове на националния отбор, взел и 750 000 лева от телевизионни права и т.н. и т.н. Ако Порточанов иска тези обвинения да минат, трябва просто да ги докаже. Иначе думите му ще летят като книжни лястовички в небето, а Михайлов ще му се смее и ще му гледа сеира. Тук обаче изниква следният въпрос. Точно Христо Порточанов ли е човекът, който ще облича костюма на футболния морал, след като навремето вадеше пистолет срещу съдията в съблекалнята по време на мач на „Нефтохимик“. И според бургаските медии е раздавал кредити срещу огромни лихви, пак като президент на „Нефтохимик“…. 

Едно е ясно. Чисти като момина сълза в българския футбол няма. Да замениш Михайлов с Порточанов, е все едно Мусолини да прави революция на Хитлер. Която и от личностите в българския футбол да вземе властта, нещата ще бъдат същите. Само дадени персони във върхушката ще бъдат механично заменени с други. На БФС му трябва личност ,която да не носи на гърба си раницата със стотици далавери във футбола, каквито у нас стават всеки ден. Затова и конгресът, когато и да се проведе, ще бъде една бутафория. По едно време за голям кандидат революциенер се беше писал и Христо Стоичков. Къде е сега Стоичков? В Мексико, взима си хонорарите от телевизията. А знаем, че и едно от най-несигурните неща в Слънчевата система е Стоичков да ти обещае нещо…

Така, че не чакайте сензации в българския футбол. Със или без конгрес. Той ще си остане в порочния кръг. И в това е проблемът.

 

от

публикувано на: 27/01/2014

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: