Conception of Perception by VirtueL

19/01/2014
VirtueL
Conception of Perception

След като българската прогресив рок група „VIRTUEL“ издава първия си албум през 2011 г. със заглавие „VIRTUEL 1“ (публикуван от „KC Records“ – английски независим лейбъл на Константин Щерев – известен от спонсорските си дейности към новите проекти на група ФСБ), музикантите от групата решават бързо да сформират материал за втори албум.

Начало на звукозаписния материал поставя песента “СБОГУВАНЕ СЪС ЗЛАТНОТО СЪРЦЕ“, която РОСЕН АНГЕЛОВ с неподправена тъга написва в памет на баща си, когото е загубил съвсем наскоро. Следва мадригалната сага на НИКОЛАЙ МАРКОВ “ЕЙ, ЧЕ СТАРЕЦ“, която КОНСТАНТИН ДЖАМБАЗОВ доразвива с инструментален аранжимент. И така постепенно се събира материал за новия албум, като членовете на групата се връщат и към някои свои стари неиздадени проекти, които доработват и обновяват.

Японецът КОДЖИ ФУКИТА (един от създателите на издателската фирма „UBP International“ в България, която издаде преди време на дискове много от ценните плочи на стари български групи като ФСБ, Щурците и Сигнал) е стар приятел на китариста КОНСТАНТИН ДЖАМБАЗОВ и издаде преди време един от първите му солови проекти – „Clearland“ през 2004 г.

И когато аудио материалът за втория албум на „VIRTUEL“ – „CONCEPTION OF PERCEPTION“ е готов, КОДЖИ ФУКИТА проявява интерес, прослушва внимателно всичко и решава да издаде албума в Япония. Това става факт през октомври 2013 г. Японските музикални критици пишат доста похвални думи за групата, подчертавайки нейната автентичност, талант и качествена студийна работа.

Текстовете са с екзистенциален характер и са посветени на темите за търсенето на “святото“ място в реката на съдбата, за безсмислената борба на всеки от нас с безименни сенки, за усещанията, когато времето сякаш е откраднато, а пространствата и измеренията се разпадат, и разбира се, за любовта, която е като портал за рая.

Радиопремиерата на албума „CONCEPTION OF PERCEPTION“ или „ПРЕДСТАВА ЗА УСЕЩАНЕ“ ще се състои в предаването “Картини от една изложба“ на програма “Хоризонт“ на БНР в събота, 18 януари, след новините в 21 часа.

Conception of Perception
VirtueL

от

публикувано на: 19/01/2014

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: