Надеждата в австралийския пек

13/01/2014

Нали знаете какво е нокдаун? Седиш зашеметен на пода, а съдията отброява до десет. В подобно състояние бе Цветана Пиронкова до преди няколко месеца. Само че нокдаунът не беше от боксова ръкавица, а от тенис топка. А „съдиите” бяха стотици разбирачи, отброяващи последните секунди, преди Пиронкова да премине в графата „и други” в женския тенис. Цвети обаче се оказа инат човек. Първо реши да зачеркне с дебел флумастер отиващата си година. Баста, ново начало! След това събра в най-железния дамски юмрук цялата си сила, психика и воля. За да смае всички с титлата си в Сидни – и света, и себе си, и нас. Да, мнозина бяха тези, които не виждаха как Цветана Пиронкова ще се върне в световния елит на женския тенис след тези продължителни слаби състезания. И тогава само на сън Цвети можеше да викне: „Мамо, тате, имаме си титла!” Но това вече не е сън, а реалността от Сидни. Видяна от цял свят.

Почивка няма. Вече тече Australiаn Open, един от четирите най-големи турнира в тениса. Австралийският пек е страшен, температурите ще стигат 42 градуса. В този мелбърнски пек са и двете наши надежди. Григор Димитров и Цветана Пиронкова. Цвети вече започна страхотно турнира. Девета поредна победа от началото на годината! Въпреки умората, въпреки психическото изтощение. Чакат я тежки съпернички. Нека не бъдем максималисти. В този ад от мачове всеки нов успех е още една черешка върху януарската торта, която ни поднася тя. Дай Боже, серията да продължи.

Започва и Григор. Една от сензациите в мъжкия тенис за 2013-а. Един от най-добрите в света. Новата година не започна по най-добрия начин за Гришо, сега е моментът да покаже, че гони място в първите 20 в световния мъжки тенис. Надеждите ни са в Мелбърн, в австралийската жега. Натам са насочени прожекторите на целия спортен свят. Там са Цвети и Гришо, които правят страхотна реклама на България. През новата година спортът ни показа, че не е филм ноар. Дано да има поводи за нова радост. 

от

публикувано на: 13/01/2014

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: