Станка Златева – начин на употреба

16/12/2013

Станка Златева е върхът за българския спорт в последните години. Сребърен медал от Олимпиадата в Лондон. И четири години преди това – също. Да, можеше и да е злато, но колкото – толкова. Някой ако не е доволен, да заповяда и да стане олимпийски шампион. Недоволни обаче имаше доста.

Първо набедиха Станка, че е зле с психиката. На световни първенства бие наред, дойде ли финал на Олимпиада – рухва. Ако това се случваше преди 20 или 30 години, когато носехме с чували медалите от Игрите, да го разбереш. Но сега, в позицията ни на гаврошовци в спорта, тръгнахме да съсипваме най-добрия си спортист в последно време. След като я изкараха психарка, се опитаха да я разделят и с треньора ù Симеон Щерев. Заради интриги във федерацията по борба, не и без участието на нейния президент Валентин Йорданов. Кой донесе най-голямата част от медалите на българската борба в последните години? Симеон Щерев. С труд от тъмно до тъмно. С желязна воля и с желание за успех. В замяна на това насила го принудиха да емигрира и да работи навън. С което удариха плесница и на Станка.

Гаврата със Станка Златева обаче продължи. Дойде ред на „Вип брадър”. Тя взе, че и там спечели. Тушира всички бизнесмени, певици и манекени. Само че не с физическа сила, а с поведение и чар. Веднага дойде контраударът – Брадърът бил нагласен. Полетяха и още стрели, намазани с отрова. Станка била безразлична към мъжете, а проявявала интерес към другия пол…

В същото време световната шампионка отказваше оферти по 1 милион евро от Азербайджан и Казахстан. За да се бори за страната си. Но в един момент… защо са всичките тези жертви? Заради интригантите, заради едноклетъчните светски клюкари. Или заради обикновените завистници, решили да нахранят плебейските си емоции с поредната порция злоба срещу най-добрия български спортист от много време насам.

Станка удари по масата. Или заедно със Симеон Щерев, или нищо. В спортното министерство се усетихаи предложиха скромно финансиране, във федерацията по борба – започнаха да преговарят с нея. И решиха да търсят варианти за помирение. Дали обаче не е вече късно?  След дъжд качулка. Качулката обаче е мокра.

 

от

публикувано на: 16/12/2013

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: