Картини от една изложба 21.12.2013

16/12/2013
Al Jarreau
Christmas

…В началото на пояснителните записки към своя коледен албум певецът AL JARREAU привежда като мото цитат от любимата си книга „Christmas Carol“ (“Коледна песен“) от Charles Dickens:

“Весела Коледа на всички! Бог да ни благослови, всекиго от нас и нека да благослови Tiny Tim.“

Носител на 7 отличия „GRAMMY“ в три различни категории – джаз, поп и R&B, JARREAU си спомня източниците на вдъхновение за този албум:

“Като дете седях до майка ми на седалката на пианото, докато тя свиреше църковна музика. Тя бе органистка и пианистка в местната църква и често ме взимаше със себе си на репетициите и църковните служби.

Този коледен албум трябваше отдавна да съм го записал и когато започнах работа върху него, открих, че има огромно множество песни, които знам и обичам от детство. Мога да направя 7-8 албума с по 13-14 песни всеки, а тук се наложи да се вместя в размера на един CD и това беше истинско предизвикателство.

Но по-важното бе настроението, което предизвиква у мен Рождество Христово и често си мисля, че ако всички ние можехме да съхраним духа на Коледа през цялата година, щяхме да живеем на великолепна планета. Рождественските празници носят магия, която разтърсва всеки, подобно на историята на Dickens от “Коледна песен“.

Спомням си как тайно мечтаех за електрическо влакче и една Коледа приятел на татко ни заведе с брат ми да слушаме Рождественската литургия. Когато се върнахме у дома, татко бе инсталирал влакчето, което бе купил скришом от нас и то огласяше целия хол“.

Албума „CHRISTMAS“ или “РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО“ ще чуем в предаването “Картини от една изложба“ на програма “Хоризонт“ на БНР в събота, 21 декември, след новините от 21.00 h.

Christmas
Al Jarreau

от

публикувано на: 16/12/2013

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: