Картини от една изложба 07.12.2013

04/12/2013
Luca Turilli’s Rhapsody
Ascending to Infinity

LUCA TURILLI, китаристът и основателят на италианската symphonic power metal група LUCA TURILLI“S RHAPSODY, на бившата си формация RHAPSODY OF FIRE, и на още по-бившата RHAPSODY, е роден на 5 март 1972 година в Trieste, в семейството на виолончелист и отрано е възпитан в европейските музикални традиции. Това личи още в първия му самостоятелен албум, където съчетанието на класика, хеви метъл и стила фентъзи му носи признанието на музикант с оригинално мислене и склонност към мащабни изяви.

Членовете на LUCA TURILLI“S RHAPSODY определят стила на своята нова/стара формация като „Cinematic metal“ за да подчертаят интереса на LUCA TURILLI към света на киното и музикалните съпроводи към филмите на автори като Hans Zimmer и Danny Elfman, постоянен източник на неговото вдъхновение. Това подсказва защо музиката им се характеризира с епична звучност чрез включването на пълномащабни симфонични оркестри и бомбастични хорови аранжименти, а в други композиции впечатляват с акустични фолклорни елементи.

Първият им албум „ASCENDING TO INFINITY“ или “ВЪЗНАСЯНЕ КЪМ БЕЗКРАЙНОСТТА“ се появява през 2012 г. като те го причисляват под № 11 в дискографията на RHAPSODY.

Темите на отделните песни представят калейдоскопична картина от духовно пътешествие, съдържаща идеи от квантовата физика, ще намерим препратки към теориите за множеството паралелно съществуващи измерения на Вселената и за преходите между тези измерения, както и езотерични и религиозни внушения, повлияни от “Откровение на Свети Йоана Богослова“.

Албумът „ASCENDING TO INFINITY“ (“ВЪЗНАСЯНЕ КЪМ БЕЗКРАЙНОСТТА“) е записан с участието на симфоничен оркестър, хор и солисти и ще го чуем в предаването “Картини от една изложба“ на програма “Хоризонт“ на БНР, в събота, 7 декември, след новините от 21.00 ч.

Ascending to Infinity
Luca Turilli’s Rhapsody

от

публикувано на: 04/12/2013

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: