СПА преживяване в душ кабината

30/03/2015

Dush_Kabina_new_flyС банята започва и свършва денят и затова интимното място за лична хигиена и релакс трябва да е максимално удобно и приятно. Душ кабината е функционално решение, с което се обособява мократа  зона и банята остава винаги суха.

Съществуват различни решения

Едно от тях е затворената душ-кабина, която може да разполага с много екстри–  хидромасаж, комбиниран с парна баня или с хромотерапия, вграден компютърен панел, от който се управлява вентилатор, радио, CD player, телефон, декоративно LED осветление.  Ширината обикновено е от 75 до 100 см за ъгловите кабини, а при правоъгълните едната страна е 150 см. Формите могат да бъдат правоъгълни, многоъгълни или овални, с една или две врати, с приплъзване или с панти.

Най-важната  част на душкабината е поддушовото корито. То не трябва да пропуска вода под или около себе си, тъй като се  образува мухъл.  Обикновено е от фаянс, санитарна пластмаса или технически камък. Много е важно да се монтира правилно.

307

Ако изберете кабина с масажни функции, трябва да сте сигурни за колко бара налягане на подаваната вода е подходящ уредът, защото иначе няма да работят всички дюзи.

Когато има функция парна баня, вратите е по-добре да не са с  плъзгане, тай като това позволява излизане на пара извън кабината и намалява ефективността.

Понякога ситуацията не позволява да се монтира готова душ кабина и в този случай имате възможност да я поръчате по индивидуален проект. Можете да избирате абсолютно всеки елемент – цвета и материала на коритото, дебелината на стъклото, неговият цвят, дали да е мат или гланц.

Преди да монтирате душ кабината, облицовките трябва да са готови, а  наклонът за оттичане на водата да бъде правилно изработен. От значение е разположението на водопровода и сифона и на електрическото захранване, защото много от екстрите са свързани с него.

Друго решение за мократа зона е отворена душ кабина, която дава усещане за повече простор и свобода на движенията, като в  този случай не е необходимо душ корито.

Dush_Kabina_ZZH_T27618Z01_001_01

Да вземеш душ днес е преживяване, което надхвърля хигиенните нужди:

водата е релакс, пречистване, удоволствие.

305

Това е възможно с новите модели смесители и душове, които правят чудеса с водата  – превръщат я в ромолящ дъжд, в плътен водопад, в масажираща струя, дори в облак… Съвременните смесители  са „умни“ – те могат да „запомнят” предпочитана температура и да я постигнат само с натискане на едно копче. Специални покрития предотвратяват запушването на отворите с котлен камък. Вградено LED осветление променя настроението в банята и показва температурата на водата. Модерните едри душ-пити пък позволяват по-пълно обливане на тялото и повече удоволствие.

от

публикувано на: 30/03/2015

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: