Clavexperience & SkilleR (BigBanda) в Чешкия център

26/03/2015

Време е за раздвижване в някои столични пластове, поради което, съвместно с Alarma Pun(k) Jazz (БНР) & Бинар, импровизационната музикална формация Clavexperience (BigBanda) представя своя пролетен концерт в бившия „Лилав Салон“ на Чешкия център в състав:

Александър Деянов – Skiller – beatbox
Димитър Горчаков – synth
Павел Терзийски – vox

Тримата преминават през стилове като Dub, Reggae, IDM, Drum and bass, Dubstep, Jazz и всичко, което би им хрумнало на момента.

Димитър завършва НМА със специалност „Джаз пиано”, свири с различни като стилове формации, озвучава неми филми, като търси своя собствен почерк, използвайки различни електронни пиана, за да направи нов мост между старата (джаз и класика) инструментална школа и съвременната електронна музика.

Александър е добре познат като Skiller – световния шампион по бийтбокс от състезанието в Берлин през 2012-а. На сегашното (3 г. по-късно), което е през май 2015-а, той е основна част от журито. Свири в множество проекти с изключителни музиканти от света на джаза и етно музиката като Боби Петров, Стоян Янкулов, Росен Захариев, Георги Дончев, Арабел Караян, Венци Такев, Атешхан Юсейнов. Пътува и популяризира изкуството си буквално по целия свят.

Павел е вокалист, който използва гласа си като музикален инструмент, което му дава свободата да импровизира в различни жанрове. Има удоволствието да е част от различни формации, като пее както „музиката на момента“, така и композиции в стиловете суинг, блус и др. Мнозина от хората, докосвали се до негови изпълнения, го намират за новатор в определени постановъчни похвати в пеенето.

от

публикувано на: 26/03/2015

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: