В предаването Следобеден Бинар с Бела на 08.11.2013

08/11/2013

„Следобеден Бинар” се чуди – какво означава да измисляш разни неща, да раждаш идеи, да създаваш… Колко забавно и колко трудно е това.

В началото ви срещаме с човек, чиято работа е да е креативен постоянно и по задача. Това е копирайтърът Тошка Иванова. Тошка обича да пише, куп реклами от ежедневието ни са нейно дело. Тя е активен и усмихнат човек. Добавям още, че Тошка Иванова е и автор на книгата „Позитивно” – дневник на една диагноза. Преди години открива, че е заразена с хепатит С; след първоначално преживеният шок и ужас тя започва да води анонимен блог за болестта, нейния път и решения. В последствие блогът се трансформира в книгата „Позитивно”. През книгата ще разрушим куп клишета, които владеят съзнанието ни по отношение на болести, за които мислим, че няма как да се случат на нас.

Гостуват ни и част от артистите на BigBanda. А какъв е този проект? BigBanda е обединение на независими музиканти и визуални артисти, които решават, че е много по-ценно и истинско да измисляте заедно музика, визия и да развивате една платформа. В студиото ни гостуват Павел Терзийски, Стефан Христов и Александър Евтимов (Шаманчето). Посетихме в студио и Анна Бачева – дизайнер и VJ и Любомир Драганов – VJ Vijdai, както и музикантите Александър Даниел и Росен Захариев.

След това при нас влиза художникът Райчо Станев. Разговаряме за книги, графични новели и списания. И още – Райчо наскоро се върна от Индия, и ни разказва за срещата си с писателя Рана Дасгупта.

А накрая един важен проект, който се нуждае от подкрепа. „Брайл ФМ – гласът на незрящите – ІІ” по програма „Младежта в действие”, е на финален етап. Основна цел на проекта е онлайн радиото „Брайл ФМ” да защити мястото си на национален форум за незрящите хора в България.

Чакам ви в чата на Бинар и на страницата ни във Фейсбук, за да измислим нещо хубаво заедно!

Поздрави,
Бела

от

публикувано на: 08/11/2013

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: