В предаването Следобеден Бинар с Бела на 01.11.2013

31/10/2013

1 ноември е Денят на народните будители. Светъл празник. „Стига толкоз спавание, що е спала Болгария доволни векове “ — Неофит Рилски 1835 и „Доволно вече що сте спали. Станете! Дойде бъдний ден…” — Петко Славейков 1886.

Дано след 100 години нашите наследници не повтарят същите думи. От нас зависи, нали?

Подбрали сме теми и гости, които поддържат този пламък и се надяваме и вие активно да съучаствате в чата на Бинар и в страницата ни във Фейсбук.

В началото се свързваме с кинодокументалиста Владимир Трифонов, за да ви представим една важна филмова инициатива. В желанието си да отдаде почит на Федерико Фелини, 20 години след смъртта на известния италиански режисьор, Италианският културен институт в София представя ретроспектива, посветена на неговите незабравими филми. Панорамата ще се проведе между 5 и 28 ноември 2013 в рамките на фестивала „Киномания”.

След това се потапяме в поезия. При нас гостува авторът и колега Валентин Дишев заедно с проф. Георги Каприев. Среща ни книгата с поезия „Маргьорит (и други регистри)”. С кого разговаря Валентин Дишев и докъде поезията може да задълбае…

От 17 часа говорим с Мона Чобан и Ина Попова за Уъркшоп „Киселчово” в село Могилица, Смолянско.

Наш гост е и Искрен Петков, който пише и се занимава със съвременен танц.

Накрая музикална среща с рок група „Еридан”.

Завършваме със забавно страшната анкета на Антония Антонова в Борисовата градина. Кой е новият ù приятел и какво „страхува” хората, разберете в „Следобеден Бинар” с мен, Бела.

от

публикувано на: 31/10/2013

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: