В предаването „Следобеден Бинар“ с Доли на 31.10.2013

30/10/2013

Днес е ден–не-знам-кой-си на протеста срещу кабинета „Орешарски”. Екипът на „Рефлектор”, който както обикновено гостува на „Следобеден Бинар” в четвъртък, вече отдавна не води отчетност на бройката изгреви и залези от началото на въпросното гражданско недoволство. Верни на себе си обаче, ще се опитаме да бъдем огледало на това, което се случва – като подскачаме по различните гледни точки.

Зададохме много въпроси на студентите, които окупираха университeтите, още преди седмица. Един от тях, разбира се, беше: „Защо сега?”. Намират ни се и доста други обаче, така че в началото на предаването се опитваме да анализираме ситуацията заедно с Иван Бакалов, журналист и издател на „Електронен вестник”.

Правим преглед на Втората национална конференция по изборни системи, която се провежда днес и утре. Чуваме мнението на експерти в областта за необходимите промени в законодателството, за да си осигурим честен вот следващия път.

Малко след 18:00 часа пък коментираме Бюджет 2014 с Иван Нейков, социален министър в две правителства. 

Разговаряме и с новия лидер на НДСВ – евродепутатът Антония Първанова, за бъдещето на партията, която оглави. Питаме я също има ли разцепление в оределите и без това редици на жълтите.

Хуманизъм, но насочен към тези на четири лапи, очаквайте още в 17:00 часа. Тогава в студиото влиза Стела Райчева от Animal Rescue SofiaС нея говорим за проблемите с бездомните кучета и котки, както и за съдбата на стотиците приятели на човека, които ще останат без дом в края на годината – питомците на приюта в Горни Богров. Той просто ще затвори врати.

Представяме и новия роман на Калин Терзийски „Любовта на 45-годишния мъж”. Той се появява след „Любовта на 35-годишната жена” и проследява личната революция на един мъж на средна възраст. С автора разговаря колегата Любомира Константинова.

След 19:00 часа си отпускаме малко душите и започваме да се подготвяме за вечерта на Вси светии. Нея екипът на „Рефлектор” е решил да прекара на яко парти в клуб Back Stage в София. Там P.I.F, Jeremy, Ваня Щерева, Loco, Мила Робъртс, PSS и Shakermaker ще ни побъркат от купон и то с благотворителна цел. Концертът е в помощ на безстопанствените кучета, които ще бъдат изхвърлени отново на улицата, ако загубят дома, който имат в Горни Богров.

от

публикувано на: 30/10/2013

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: