В предаването „Следобеден Бинар“ с Доли на 24.10.2013

24/10/2013

Защо на 131-ия ден от протестите срещу кабинета „Орешарски” се включиха и студентите? Какво ги забави толкова и чия битка водят?

Отговори на тези въпроси търсим от участниците в окупацията на зала 13 в Журналистическия факултет и 272-а аудитория в Ректората на СУ “Св. Климент Охридски”. А коментар прави Петър Якимов, емблематичен за студентските протести от зората на демокрацията.

Два дни преди старта на форум “Ключ” Стела Райчева, един от лекторите на събитието, разказва за нейната кауза на четири лапи и ни призовава за повече хуманност. Тя е журналист по образование и кучкар по призвание. От 4 години работи за „Анимал Рескю София”, неправителствена организация, посветена на проблемите на бездомните кучета и котки.

След 17:00 часа в студиото на Бинар влиза Генади Кондарев от екологично сдружение „За земята” – ден след семинара “Митове и факти за енергетиката в Европа”. Организаторите дискутират финансиращите политики на Европейския съюз, добива на енергия от въглища, възобновяемите енергийни източници, ядрената енергетика и други теми.

В 18:00 часа пък научаваме повече за проекта World Playground – „Светът като детска площадка”. Като стажанти по него младежи от различни държави обучаваха през септември и октомври деца от столични детски градини по креативен и интерактивен начин. Говорим с един от тях, John Bellarmine B. Javier от Филипините, и с Ивелина Керефейна – от организационния екип.

В 19:00 часа, както обикновено, се гответе за забавления. Главна изпълнителна дирекция “Музика и забава“ с радост ви кани на танцувален пленер с участието на заслужилите артисти от В.И.С „Естраден преврат” в залата на народно читалище „Тънка червена линия”. Събитието е под надслов “Тимбара лейра лейра“ – на участниците е позволено да танцуват и в западни стилове, но идейно хореографията трябва да развива и крепи народното творчество.

от

публикувано на: 24/10/2013

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: