Кулинарна Кама Сутра

25/01/2015

„Пътят към леглото минава през кухнята“, „Любовта на мъжа минава през стомаха“. Това не са празни приказки, а вековният опит на човечеството в изследването на кулинарната алхимия на любовта. А той е категоричен: либидото също трябва да бъде нахранено. При това не може да бъде залъгвано с аламинути или полуфабрикати. То е изтънчен ценител на определени храни, които го събуждат с вкус, аромат, изисканост. Така, в търсене на любимите блюда на страстта, всеки народ създава своята готварска Кама Сутра. Във всяка от тях може да бъде открит по един безспорен фаворит. Ето как изглежда вавилонската кула на храните – любовни стимулатори.

БАДЕМ

almond

Наричат го още краля на орехите. Той е богат на рибофлавини, белтъчини, Вита­мин Е и калиий. Индуси, араби и китайци го използвали векове наред за съхраняване на потентността. А класическата индийска книга за здравето „Аюрведа“ отбелязва, че бадемът е възбуждащо средство, защото умее бързо да засити мозъка. Расте и в Италия, Испания, Калифорния, където също се ползва с такава репутация. За особено силен стиму­латор се смята и едно от децата на бадема – марципанът.

АСПЕРЖИ

Проверено във времето лекарство срещу заболявания на простатата. А припоз­наването им като афродизиак е заради форма­та им, която наподобява фалос. Всъщност възбуждащото им действие се дължи на ком­бинацията от витамин А, фосфор и калций в тях. Съдържат и аспарагин – вещество, което действа диуретично. Нежните им филизи мо­же да са сурови. Можете и леко да ги попа­рите.

АВОКАДО

avocado

Кръстници са му ацтеките, които всъщност така наричали мъжките тестиси. Богато на белтъчини, витамин А, калий и незаменими мастни киселини, то е пълноце­нен заместител на месото. В родината му Мексико го предпочитат в състава на салата или ситно настъргано с пикантни подправки. Популярността му на любовен стимулатор отдавна е надхвърлила пределите на Мекси­ко. Доставяли са го още на Людовик XIV, страдащ от полово безсилие.

БАНАН

Любим герой на пиперливи вицове заради фалическата му форма. Но и един от най-често използваните продукти в еротич­ната кухня, защото е богат на калий и естес­твени захари. Една от множеството рецеп­ти за възбуждащи блюда с банани е: разрязани по дължина, намазани с тънък слой масло и поръсени със счукани лешници. Изядено на закуска, това блюдо ще държи буден вашия сексуален апетит през целия ден.

ХАЙВЕР

Черен или червен – деликатес, чиято цена си струва да платите, ако искате да сте №1 на сексуалната арена. Доста народи признават хайвера на зърна за основна любов­на храна. Богат е на белтъчини и лесно се усвоява от организма.

КОКОСОВ ОРЕХ

Според древноизточните на­роди кокосът увеличава количеството на спермата. Кокосово мляко (течността в оре­ха) с мед утолява жаждата, подобрява хранос­милането и повишава сексуалния апетит. На­питка от ананасов сок с кокосови стърготи­ни на закуска ободрява и възбужда сексуалния интерес.

ЯЙЦА

eggВсепризнат от векове сексуален стимула­тор, определян като гориво за бурни и безкрай­ни любовни маратони. Преди любовни набези задължително ги е хапвал самият Казанова. Препоръката е да се ядат пържени в масло. Велики любовници са ни завещали и рецепта за яйчен ликьор, който се приготвя от едно яйце, смесено с мляко, мед, ванилия и щипка мускато­во орехче.

 

ЧЕСЪН

Пфу, как мирише! Да, но благодарение на знаменития си аромат, който се дължи на спе­цифичните съставки, чесънът е особено ценна любовна храна. Популярен е в средиземно­морската кухня и най-вече сред италианците, а те са известни като добри любовници. Ако ре­шите да го използвате за разпалване на страс­тите, не пропускайте важната подробност, че вашият партньор също трябва да опита подпра­веното с чесън ястие. Бъркани яйца с чесън, леко запържен предварително в масло, са традиционно блюдо за дълга любовна нощ.

МЕД

Наричат го храната на боговете. Той е на особена почит заради уникалното си въздейст­вие на половия живот. Медът е най-доброто средство за възстановяване на сексуалната енергия и присъства в повечето еротични ре­цепти заедно с орехите, плодовете, яйцата. Но можете да го ядете и отделно по 1 с. л. сутрин или вечер.

ГЪБИ

Определят ги като един от безценните източници на сексуална енергия заради високо­то съдържание на цинк в тях. Това действие се запазва, независимо дали са приготвени на су­па, добавени са в салата или сос.

ЗЕТХИН

Богат на незаменими мастни киселини, той е пълноценна храна за половата система. Гърците, които са сред най-масовите му консу­матори, имат традиция сутрин първо да пий­ват глътка зехтин, а после да изяждат 1 с. л. мед, за да прочистят жлъчните канали и да напълнят със сила половите органи.

СТРИДИ

oysters

Възхваляват ги Казанова, Наполеон, Люд­овик XIV, крал Хенри IV, Рабле, Волтер и много други знаменитости. Високото съдържание на фосфор и цинк в тях ги прави полезни сексуални стимулатори както за мъже, така и за жени.

ШАМФЪСТЪК

В Средна Азия и Индия смятат, че шамфъстъкът събужда сексуалността. Размесе­ни с мед, ядките подклаждат любовното влечение.

КЪЛНОВЕ ОТ ПШЕНИЦА

Богати са на витамин Е – незаменимия сексуален витамин, а така също и на остакозанол (вещество, стимулиращо произ­водството на сперма). Пшеничните кълнове пови­шават сексуалната активност и видимо подоб­ряват половия живот. С каквото и да ги ядете, прекрасното им действие няма да изчезне.

от

публикувано на: 25/01/2015

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: