Тръгнал държавен секретар на баня

15/01/2015

bel_660

Подскачам си аз вечерта, отивам на визита. В миг застинах, щом Го видях. СЪОБЩЕНИЕТО. В тоя блок на тоз булевард строги анонимни са постановили непременно! да не си отварям прозореца на 14-ия ден от Годината на Козата, както и на 15-ия такъв, и да не си простирам шала и гащите също така, и въобще да не се мяркам много-много, чета между редовете, сигурно и лампите да не паля, ако може да се свия под масичката на телевизора и на мишчица-гризанка да се сторя.

blok_330

После се сетих, че не живея в тоя блок, слава богу и Ахура Мазда, и пообиколих да видя кой е взел насериозно обявлението, да докладвам, ако трябва, ако утре ме попитат.

Няма гащи и чорапи, граждани, нито чаршафи от сатениран памук, спокойно. А едни там палят лампата! Сигурно книги четат! Но ще видят те хубаво лий като им дойдат анонимните строги. Да ходят после да търсят Кунева да им покаже де е България на гражданите.

Криво ми стана едно таквоз – каква е таз полицейщина арогантна, дето дори не смята за нужно да се подпише, да каже за КОГО, бе, дяволите ще ги вземат, тия масрафи, тия паранои, тия смут и паника и бан на гащите и въздуха чист по Цариградкото шосе мръсно… ама си влязох и ми мина.

Нещо символично има в това – днес затваряйте си прозорците, утре затваряйте си устите или кой знае какво.

Спрях да се възмущавам за контитуционното право да изляза на моя си балкон в моята си страна, за да си гребна от киселото зеле, щом разбрах, че държавният секретар на САЩ минава през София. Даже си припомних историята на Шехерезада как царската дъщеря като ходела на баня, тъй крещели имперските царедворци народът да затваря прозорците, да не се мотае по балконите и да си опича акъла с 4 думи.

Енергийни относителности и борба с пишман душманите може би, може би, ала както са му постлали нашите царедворци на имперския секретар, няма съмнение, че ще го оближат от глава до пети и той ще си иде чист и освежен все едно е бил на баня. Пък това си е приказен край за едно посещение.

#aзсъмпрозорцитеси

от

публикувано на: 15/01/2015

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: