Мода за ски пистите

01/01/2015

skiГотови ли сте да се спуснете по заснежените склонове? В началото на зимния ски сезон, предстои да плануваме нашата ваканция, да подготвим ските и сноуборда, да проверим имаме ли всичко необходимо, за да се чувстваме удобно на пистите. Но замислихте ли сте какви са последни модни тендеции, за да бъдем ослепителни не само с техника на добри скиори и сноубордисти, но и с перфектна визия? В последните години, любителите на зимните спортове се оказаха погълнати от екипировката и аксесоарите, а световните брандове се надпреварват да измислят по стилни и привличащи погледите, облекла.

На първо място,

изберете удобни и непромокаеми яке и панталон.

През последните години силуетът на облеклата за ски и сноуборд се уеднакви. Якето е вталено и ясно показва извивките на тялото, докато панталоните са прави или леко разширени в края, за да закриват ски или борд обувките. През сезон 2014/15, се наблюдават изчистени модели, за разлика от предходните години, когато на мода бяха цветните, шарени и пастелни нюанси. През тази година носете едноцветни зимни облекла. Бял панталон и синьо или жълто яке, ще ви държат в крак с модата, която големите компании за спортни дрехи упорито налагат. Модата на неона бавно отшумява. В последните колекции виждаме и сливане на градската мода с тази на спортните облекла. Не се учудвайте, ако видите на пистата човек с панталон, който имитира дънки или яке, което изглежда като пуловер.

Често след спускане, сядаме да отпочинем в някоя чайна, под лъчите на зимното слънце. Загрети, сваляме своето яки и оставаме по блуза.

Винаги носете термо дрехи

ski-2

Те ще ви топлят и няма да пропускат вятър. През този сезон дизайнерите залагат на диви, геометрични щампи, например каре. В другата крайност са термо блузите с щрихи от кожа или кристали. Появи се и нова материя – „въглен плат”, който прилича на вълна, но се усеща като памук. За един сезон се превърна в хит.

Ски очилата, каската, ръкавиците и уиндстопърът

са не просто аксесоари, но задължителен елемент в облеклото за заснежения моден подиум. Внимавайте с избора на очила. Те трябва да са с качествени стъкла, които не позволяват замъгляване и конденз. И тази година на мода са големите очила, тип маска. Подбирайте тези аксесоари в една цветова гама. Ако искате косата ви да изглежда с прическа, то я приберете на плитка, която би придала много сексапил, докато се подава от модерната шапка с пискюл.

Това, което ще прикове погледите към вас са обувките, щеките и ските, борда. През последните години се появиха модели във всякакви цветови гами, нюанси и щампи. В най-прочутите зимни курорти, ще видите

бордове със снимки на притежателя на дъската или на него и половинката му.

ski-3За да приковете внимание, смело избирайте електрикови цветове – синьо, жълто, зелено. Розовото вече не е детски цвят, а един от предпочитаните за ски и сноуборд оборудване – сред жените. На последното представяне на новите модели се показаха и някой доста атрактивни за дамите – в кърваво червено. Цветът е агресивен, но контрастира перфектно с бялата писта.

През този сезон се придържайте към простата цветова схема. Ски, щеки, борд, обувки, да бъдат в един тон. Каска, очила, шал, в друг, неутрален цвят (бяло или черно).

Панталонът също трябва да бъде изчистен, докато при избора на яке, вкарайте своята индивидуалност и усет за цветовете.

Ски пистите са мястото където може да дадете воля на вашата екстравагантност и това да бъде ценено и харесвано.

от

публикувано на: 01/01/2015

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: