Съвети за мъже. Или как се убива стреса за 5 минути!

29/12/2014

dJcXRh

Рано или късно въпросът „Колко ще живея?“ ще бъде изместен от другия, по-важния: „Добре ли живях?“ Равносметката ще бъде оптимистична, ако още сега и завинаги спрете да се тормозите за следните дреболии:

1.  Оплешивяването. Намираме се в етап от еволюцията, когато телата ни са решили, че космите на главата ни не са полезни. Жените приемат това — един от най-секси мъжете в света за тях е Ед Харис!

2.  Какво мисли тъстът ви за вас. Съпругата ви е избрала вас или защото приличате на него, или защото сте негова пълна противоположност. Тоест или ви харесва, защото сте като него, или защото сте по-добрият!

3.  Дали другите харесват работата ви. Това какво мислят другите изобщо не е важно! Бъдете себе си и знайте, че важното е вие да харесвате работата си. Плащат на вас, не на приятелите ви.

4.  Колко велик барман/танцьор/певец сте. Не можете да приготвяте 31 вида мартини? И какво от това? Вие сте мъж, не фирма за кетъринг. Всичко, от което имате нужда, са лед и питието, което обичате.

5.  Смъртта. Или няма да е нищо особено, или ще е наистина вълнуваща. Ако се случи да е второто, усмихнете се, докато съдбата ви съсича. Има мъже, готови да продадат душата си, за да са толкова готини приживе, колкото сте вие в смъртта си.

6.  Ранното ходене на работа. По думите на Джон Макдоналд „ранната птица, която хваща червея, работи за някоя по-късно ставаща птица, която притежава фермата за червеи“.

7.  Да сте винаги на линия. Хората, които редовно си вземат дни за почивка по болест или по домашни причини, са по-здрави, по-щастливи и по-подготвени да посрещнат трудностите от онези, които са перфекционисти на тема „ходене на работа.“

8.  Да наблюдавате децата си постоянно. Дръжте сина си далеч от контакта и дъщеря си далеч от включената ютия — това е достатъчно.

9.  Да бъдете вечно остроумни и душата на компанията. Тихата, премерена шега, предизвикваща разбиращи усмивки, говори за зрялост и мъдрост. Жестоката и груба шега — за лош вкус и липса на личен живот!

10.  Колко пари получават колегите ви. Колко да са? И да са, пак не могат да се откупят от лични проблеми.

11.  Да угаждате на всички. Това е невъзможно. Концентрирайте се върху личното щастие, което включва и радостите на най-близките ви хора.

12.  Дали ще ви уволнят. Освобождаването от работа всъщност е маскирано повишение. Можете да гледате следобеден мач, да преосмислите кариерата си, да възобновите различни възможности в живота си. И всичко това, докато онзи, който току-що ви е уволнил, е още на работа.

13. Да сте в крак с технологиите. Представете си след години да научите, че сте само компютърна симулация. Мислите си, че сте жив. Но не сте. Вие сте само част от база данни, управлявана от раздразнителни програмисти, затворени в малки като кутийки стаи. Така че наистина ли има значение, че старият ви плейър може да запише 1000 песни?

14.  Подаръците за годишнини. Това, че помните самата дата, заслужава диаманти, големи колкото тенис топки.

15.  Жена ви не прилича на Денис Ричардс. Ами нали тогава всички ще се мотаят наоколо с думите: „Ей, виж, тази има деколте като на Денис Ричардс.“

16.  Религията. Дръжте моралния си компас по посока на вятъра на общоизвестните морални ценности и никога няма да сбъркате.

17.  Предишният сексуален опит на партньорката ви. Някой е вършил работата ви преди вас. Някой друг може да я получи. Но сега е ваша. Отивайте да работите.

18.  Вашият предишен сексуален опит. Можете да се притеснявате единствено ако сте страдали от венерическа болест — тогава е важно да си правите контролни прегледи.

19  Поп културата. Бранджелина може да е и нов вид слабително. Кога излиза „Боен клуб 2“?

20.  Тревогите за задгробния живот. Защо да си разваляте изненадата?

21.  Славата. Никълъс Кейдж е известен. Памела Андерсън е известна. На вас не ви трябва да сте известен.

22.  Богатството. Направете много пари и ще свършите, носейки тежки ланци и с болки в корема от ядене на твърде много белуга. Кой иска такъв живот?

23.  Робуването на модата. По този начин си слагате срок на годност. А всички знаят, че Ал Пачино носи само тъмни тонове.

24.  Всичко, което нямате. Героят на Реймънд Чандлър — Филип Марлоу, го е казал най-добре: „Имах нужда от питие, застраховка живот, ваканция и къща в провинцията. А имах палто, шапка и пистолет.“

от

публикувано на: 29/12/2014

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: