В предаването „Следобеден Бинар“ с Антония на 09.09.2013

09/09/2013

Здравейте, здравейте! Днешният деветосептемврийски брой започва с гостуването на едни добри млади хора, които вече година се грижат за това да сме наясно с правата и отговорностите на гражданите в съвременното демократично общество. И преди сме ви представяли платформата pravatami.bg  Скоро тя навършва годинка. По този повод в студиото на Бинар влизат Рени Христова и Петър Кьосев – част от екипа на проекта, които разказват повече за постигнатото дотук.

Наближава поредното издание на Sofia Dance Week. За шести път в столицата ще се проведе международния фестивал за съвременен танц, който всяка година включва спектакли от Европа, Азия и Америка, представителни за различни тенденции в жанра съвременен танц. Повече за тазгодишното издание, както и за предварителната и съпътстваща програми, научаваме лично от организаторите, които гостуват в „Следобеден Бинар“ след 17ч.

Във втората част на предаването говорим за „Европейска седмица на мобилността“  – кампанията, която ежегодно се организира от сдружение „Велоеволюция“. Кои са алтернативните форми на придвижване в градкса среда и как да се приобщим към тях, научаваме от Радост Маринова и Георги Алексиев – част от екипа на проекта.

В събота лятната сцена на Борисовата градина беше преобразена в пространство за ориенталски и индийски танци, платна за арабска и китайска калиграфия, арена за източни спортове, работилнички за рисуване с къна, правене на икебана, сгъване на оригами, сергии за източни знания и друго… Очаквайте репортажа ми от фестивала „Изток в парка“.

Е, това ще бъде днес. Задавайте въпроси и пишете коментари на стената на групата на „План Б“ във facebook, както и в чата на binar.bg

Ще сме заедно на живо от 16ч. до 20ч.

Очакваме ви!

С обикновен локум в ръка,

Антония

от

публикувано на: 09/09/2013

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: