В предаването „Следобеден Бинар“ с Антония на 02.09.2013

01/09/2013

Скъпи съучастници и заклети фенове, едва дочаках края на дългия и тягостен отпуск, но ето че отново съм тук с „План Б“. Точно в 16 днес стартира пилотният брой от новия сезон на предаването. В първата му част при мен, в студиото на Бинар, влиза д-р Златко Ангелов. Фактът, че дълги години работи като преподавател по анатомия, подсказва, че разговорът ни за книгата му „Еротични спомени“, ще е с една по- различна дълбочина. Лекар, писател, журналист, родител на шест деца. Очаквайте разговора с него в началото на предаването.

От българин, който живее в Щатите, към американец в България. Рори Милър е вторият ми гост днес. С него ви представяме поредното издание на фестивала Rhуthуm and Beer, който ще се проведе на 14-ти и 15-ти септември в София. За любовта към бирата, собственото производство, хубавата музика и точната програма на феста тази година – лично от него малко след 16:30.

Очаквайте разговор с Галина Димитрова за Международния  фестивал за дигитални изкуства DA Fest. Той се организира от Националната художествена академия в София и запознава българската публика с нови тенденции и важни постижения в сферата на дигиталните изкуства.

Наближава Рош Хашана или еврейската нова година. Как традиционно се отбелязва празникът и какво подготвят от Организация на евреите в България – „Шалом“ – научаваме от нейния председател – г-н Максим Бенвенисти. Ще разберем повече и за подчертано безплатния еврейски фестивал в София, който предстои да се случи на 15 септември.

След 18:30 в студиото на Бинар влиза екипът на сдружение „Концерти.бг„.  Te са група млади хора, които се развиват професионално в различни сфери като архитектура, режисура и журналистика, но това, което ги свързва, е общата любов към музиката. Основните им цели са да информират за всичко най-важно и ново от тази сфера и да организират концерти. Какво предстои скоро, разбираме от тях.

Очаквайте и две телефонни включвания. Едното е с организаторите на единствения по рода си безплатен фестивал за безмоторното летене на Балканите – Въздухария, който, както вече знаете от ефира на Бинар, ще се проведе от 5 до 8 септември в Сопот. Второто е с моята професионална и житейска половинка Бела, която се намира в Созопол, където в момента протичат любимите празници на изкуствата „Аполония“. Какво се случва там и какво предстои разбираме от нея в края на предаването.

Започваме в 16.

Пишете в чата на binar.bg и на страницата на групата ни във facebook с въпроси и коментари.

Като за първи път,

Антония

от

публикувано на: 01/09/2013

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: