Хомосексуализъма е едно недоносче… или как една медия удари дъното

26/11/2014

uganda

В Дарик радио се събраха псевдоексперт и псевдожурналист, за да обсъдят превенцията на хомосексуалността през наръчник със същото заглавие, написан от д-р Джоузеф и Линда Еймс Николози. Д-р Николози е бивш президент на Националната асоциация за изследвания и лечение на хомосексуалността в Америка.

Накратко есенцията на този „научен“ труд се състои в това, че влечението към същия пол е обратимо и подлежи на превенция, ако родителите забележат подобни признаци при детето си.

Кое е страшното тук? Кое е отчайващото? Хомофоби и хора, които се заемат да лекуват и прочистват човечеството, винаги ще има. Но когато им се дава трибуна, когато за техния глас работят медии и то не някакви маргинални, а национални медии, то тогава вече става ясно, че обществото има сериозни проблеми.

В деня на християнското семейство аз, както и много други здравомислещи хора, изтрих от съзнанието си Дарик като сериозен източник на информация и анализи. След като там се изявява журналист с явни хомофобски възгледи и се дава гласност на крайни послания, мимикриращи като християнство, за мен самата медия се сгромолясва като такава.

Защото явно без да сме разбрали, Дарик да са станали на Алфа радио… Но, уви, после осъзнах, че не е смешно. Сериозно е и е редно СЕМ да обърне внимание на журналистически въпроси като „Боят помага ли?“. И на части от заглавия като  „хомосексуализъм като болест“. Също така и на изказвания като „Да си жена е ясно от години – ще готвиш, ще раждаш деца, всичко отгоре е бонус“.

Защото иначе машината на времето работи на пълни обороти и ни връща към тъмните векове.

А тъмните петна, знаем, доста бързо полепват по душата на българина и докато той се лута в крайни мнения и изказвания на псевдоексперти, започва да гледа с други очи на детето си – като на прекалено чувствително, женствено или вирилно. За едното имало решение  – да го запише на футбол, за другото не разбрах…

от

публикувано на: 26/11/2014

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: