„Ние организираме всеки трети четвъртък на ноември тази дегустация на новото Божоле – това е ново вино от района Божоле. Отваряме бутилките в този ден от ноември, когато производителите представят продуктите си в страни от целия свят, в един и същ момент. По традиция организираме тази голяма вечер в София повече от десет години. Правим това в момент на намалени чуждестранни инвестиции в страната. Досега са взели участие повече от две хиляди човека, не само французи, но и представители на всички сфери на бизнеса, на администрацията, на правителството, на международната и местната търговска общност“, разказва пред радио България Стефан Дюлае, председател на Френско-българската търговска и индустриална камара.
Камарата организира Дни на френската гастрономия и продукти на 21 и 22 ноември, пред Музея за история на София (бившите Минерални бани на София).
В две отопляеми шатри изложители предложиха френски деликатеси: сирена, колбаси, сладкиши, хляб, шоколади, традиционни гофрети и палачинки, всички поднесено със селекция от френски вина.