Крисия, Кубрат, Кали и новините

18/11/2014

krisia

„Бюджетът е в изключително лошо състояние. Пускът на автомагистрала „Марица“ за пореден път беше отложен. Румъния избра президент на втори тур. Започна срещата на върха на Г-20. Порошенко поръча изтегляне на държавните служби от Източна Украйна. Русия планира алтернативна „Уикипедия“. ЕС обмисля нови санкции срещу Русия. Юнкер призова за глобална борба с укриването на данъци. Барак Обама ни каза, че териториалните спорове в Азия могат да прераснат в конфликти. Великобритания е готова да излезе от ЕС. Полша не приема еврото за своя валута“.

Не, това не е важно. Не е важно дори това, че Вежди Рашидов отново е министър на културата, макар и не културен министър според културни лица. Важното е, че той имаше възможност да изпрати поздравително писмо до Крисия, Хасан и Ибрахим за представянето им на детската Евровизия.

Информацията за този конкурс би трябвало да мине в рубрика с условното заглавие „Лайфстайл“ в националните медии. Това е онази част от новините на БНТ, „БиТВ“ и „Нова“, където можете да разберете например, че Анджелина Джоли e станала работодател на 13-годишния си син, Армани e закрил модната седмица в Милано, а Даниъл Дей-Люис вече бил рицар.

Да, ама не. Това е новина „номер 1“. Ако сте искали да се спасите от нея и сте сменили канала, вероятно сте открили кое е другото, важно за БЪЛГАРИЯ, т.е. и за вас: Кубрат Пулев бил по-добър от Кличко, но там някаква мафия се намесила.

Приемаме, че сте напуснали дома си (особено стаите с телевизори) с достойнство. Обаче на улицата, в бара, в магазина новините продължават:

„Ленчето ми се обадИ. Много убаво било това там детското и аз после видОх в новините тука сега дето са се върнАли. Това момичето много убаво пее, а и ониа момчета свират добре. Ние защо не го гледАхме?“ – 77-годишна гостенка на „дъщерята се преместИ у градо“.

„Кубрат го ударИ първия път. И аз си казАх: Е, може и да стане нещо. Но след като паднА два пъти: къде си тръгнАл с тия двайсе победи?“ – 40-годишен представител на работническата класа.

Какво липсва дотук? Познахте, фолк певица. Имаме и такава. По-точно имахме. Тя вече не е част от третата новина „номер 1“, защото напусна „ВИП Брадър“, където стана любимка на публиката, а после ще се омъжи за гаджето си, дето й направило заря… Така де, Кали. Макар и без нея, финалът на „ВИП Брадър“ си остава информационният хит на „Нова“.

Друга от новините на уикенда беше: Съд решава обидно ли е да си „калинка“. Всичко (това) е обидно.

от

публикувано на: 18/11/2014

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: