Френската нова фрий(к)-джаз вълна по Бинар Live!

14/11/2014

Броени часове преди концерта на френските прогресив-пънк авангардисти PoiL и белгийците (всъщност, също французи, но понастоящем живеещи в Белгия) Vitas Guerulaitis, Радио Бинар Binar Live ще излъчи част от репетицията им в клуб Maze. Припомняме, че концертът, който е част от програмата на 12-ия „Аларма Пънк Джаз Фест”, ще започне след 21:00ч. и че цялото събитие е съвместно начинание на „Аларма” и Secretcheese.

PoiL (Антоан Арнера – кийборди, вокали, композиции, Борис Касон – китара, бас, вокали, и Гийем Мейер – барабани, вокали) са артисти на лионския лейбъл Dur et Doux, който ще бъде представен със свой специален щанд на събитието. Музиката им е на границата между Запа, „Джентъл Джайънт”, Равел, Лигети и пънка, а членовете на триото участват още в групи като Herr Geisha & The Boobs, Icsis и uKanDanZ.

VitasGuerulaitis  (Исмаел Коломбани – вокали, китара, Селия Яндовски – кийборди, вокали, и Давид Костанеро – барабани) също са трио французи (не валонци), живеещи обаче в Белгия. Идват от различни музикални и театрални формации, като китаристът им Исмаел Коломбани (корсиканец по произход), често свири и с музиканти от остров Реюнион, в тоа число и с членове на групата и семейството на легендарния Даниел Варо.

Билети за събитието се продават в „Дюкян Меломан” и в системите на Ticketplus и Eventim, а след 20:00 довечера и на входа на клуб Maze („Христо Белчев” 1 / „Граф Игнатиев” 2), а музика на Vitas Guerulaitis, PoiL и различни групи от лейбъла Dur et Doux можете да слушате на Пън(к) Джаз стрийма на Бинар през целия ден.

от

публикувано на: 14/11/2014

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: