В предаването „План Б“ на 24.07.2013

24/07/2013

Трудно се анонсира следобедно предаване в сутрешните часове на ден като днешния. Не спираме да следим какво се случва с протестиращи и властимащи. Ще видите и поредните видеоклипове от сблъсъците снощи, които заснех с китайския си телефон, раните на приятел от полицейските удари и ще се опитам да резюмирам какво аз видях около парламента между вчера вечерта и малките часове на нощта. За плочките, боя и запалените чадъри… Очакваме и вашите включвания.

За какво друго говорим днес? Понеже всичко е кауза, представяме ви платформата TimeHeroes. Едно място, което „свързва хората, които искат да помагат, с каузите, които имат нужда от подкрепа.“ За доброволчеството и как да бъдем полезни, разговаряме с Павел Кънчев малко след 16 ч.

Говорим за фестивала Varna Harp Summer или третия международен фестивал на хармониката, който стартира в морската столица в петък. Свързваме се по телефона с Валерия Василева от Радио Варна – пиар на проекта.

Ако случайно не сте чували за спиращата дъха изложба на фотографа Александър Иванов „България от птичи поглед“, събрана от кадри, снимани в гпродължение на 13 години от небето над България, задължително се поправете. Към 17 часа се чуваме по телефона с Александър и говорим за най-новия му проект „Пирин – вълшебната планина“. Повече за фотографиите от земя и въздух, посветени на Пирин – от самия автор.

Очаквайте и Светлозар Желев, с когото традиционно говорим за книги, но и за всичко, което в момента ни вълнува като грамотни и четящи граждани.

В студиото влиза Любомира Колчева от фондация „Екообщност“. Тя ни разказва за наръчника за издирване и регистриране на вековни дървета. Вие също можете да се включите в тази инициатива и да разкажете историята на дървото, което сте открили. Това и още на зелена тема – след 18:30 ч.

Въпросът за правата, с които разполагаме, ни е доста присърце и затова към 19 часа разговаряме в студиото с Мирослав Милев, който ни представя фотоконкурсът „Снимай МЕ“. До 15 септември конкурсът ще събира авторски снимки, в които по оригинален начин присъства универсалният символ на правата на човека.

Завършваме алтернативно-фестивално. В студиото на Бинар влизат момчетата от My Disorder. Слушаме музиката им и разбираме повече за предстоящото им участие на Spirit of Bugas, както и всичко друго, което благоволят да споделят в последните минути на това живо предаване, след което аз, вашата драга водеща Антонова, излизам в дълъг летен отпуск.

Пишете ни в чата на Бинар и в групата ни във Фейсбук.

Започваме в 16 и продължаваме до 20 часа. Дръжте ни в течение и ние ще отвръщаме със същото.

Недоспала, но будна,
Антония

от

публикувано на: 24/07/2013

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: