В предаването „План Б“ на 15.07.2013

15/07/2013

Понеделник е, започваме Плана с гостуването на сестри Новачкови. И преди да си помислите, че това е популярен фолклорен дует от добруджанския край, какъвто скоро обещаваме да поканим, пуснете си този видеоклип. Говорим за две дами, които са се заели с мисията да преподават pole dance или танц на пилон. Повече за историята на това пленително занимание и за възможностите, които предлага тяхната организация за влизане във форма и повдигане на духа, както и от всяка тръба пилон става ли, разказват Антония и Любомира в началото на предаването.
След тази нежна среща продължаваме с традиционния Литературен гид и коментара на Светльо Желев за случващото се в света на книгите напоследък.
Веднага след него очаквайте Маргарита Ангелова от „Клуб на пътешественика“. Както самите му създатели казват – това е „пространство за споделяне и търсене на знания, информация и опит, свързани с широкия свят и неговите обитатели.“ Повече за различните възможности и варианти за летни пътешествия, научаваме от нея след 17 ч.
Продължаваме със Симеон Цончев и Александър Маринов от Моно Колектив  – една платформа, която подкрепя нови автори от Балканите, които развиват артистичния си потенциал в различни области на визуалните изкуства, музиката и експеримента.
Винаги сте искали да се занимавате с роботика, но никога не сте успявали да схванете законите на физиката? И за вас има спасение. Представяме ви Robotev. Това са група хора, заели се със задачата да направят създаването на интерактивни предмети и среди възможно най-достъпнo. Може би си спомняте моя художествен шедьовър от графити феста, който се случи в Борисовата градина наскоро – благодарение на инсталацията за „Дигитални графити“. Е, тя е тяхно дело. Повече за любовта между технологиите и изкуството – след 19 ч.
Пишете на стената на групата ни във Фейсбук и в чата на Binar.bg.

Ваша любезна водеща,
Антония

от

публикувано на: 15/07/2013

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: