Картини от една изложба 13.07.2013

08/07/2013
Kamelot

…През 1863 г. малката JOLEE се качва на покрива на семейната къща, където двамата й братя близнаци играят с хвърчило. Внезапен порив на вятъра повлича единия от братята, който блъска JOLEE и тя пада в реката, течаща близо до стените на дома им. Тялото й никога след това не е открито. Баща им, заможен тогава човек, се завръща и свирепо малтретира единия брат, докато другия седи, плаче и е покрусен от инцидента. Близнаците пазят тайна и никога не разкриват истината за това, което се е случило. Сключват договор, като всеки татуира думата „Veritas“ (истина) на гърдите си, давайки оброк никога да не споделят за тази трагедия пред когото и да било.

25 години след събитието, през 1888 г., отново се срещаме с близнаците и ефекта от тези трагични събития, оставили трайни следи под носените от тях маски. Единият брат все още е под влияние на психичната травма, което го разяжда и превръща в чудовище, другият пък е изпълнен с ярост срещу баща си и търси отмъщение, докато сестра ми JOLEE се явява като ангел спасител…

Ето така музикантите от водещата американска симфоник пауър метъл група KAMELOT ни разказват историята от техния 10 студиен албум, записан този път с певеца TOMMY KAREVIK, успешно заместил познатия ни ROY KHAN.

В записите вземат участие внушителен брой музиканти, сред които солистите ELIZE RYD (Amaranthe), ALISSA WHITE-GLUZ (The Agonist), LUCA TURILLI (консултант по текста на латински!), AMANDA SOMERVILLE, SASCHA PAETH, MIRO, два хора и струнен оркестър.

Албума „SILVERTHORN“ или „СРЕБЪРНИЯТ ТРЪН“ ще чуем в предаването „Картини от една изложба“ на програма „Хоризонт“ на БНР, в събота, 13 юли, след новините от 21.00 ч.

от

публикувано на: 08/07/2013

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: