Програма за защита от компютърни бръчки

08/10/2014

comp

Часовете, дните, седмиците пред компютъра развалят не само осанката и зрението. Преждевременни бръчки и отпусната кожа са верен признак за мощна компютърна атака върху външния вид. Има няколко начина за защита от нея.

Акция Save

Ако дисплеят е основното ви оръдие на труда, целогодишно трябва да използвате овлажняващи кремове. А под макиажа трябва да нанасяте защитен крем. И още:
– не използвайте чешмяна вода в ежедневните грижи за лицето. Мийте го с преварена, в която е добавен сокът от един лимон, минерална вода или билкова настойка от липа, мента или лайка.

Отличен начин да предотвратите обезводняването на кожата е поне два пъти седмично да използвате за измиване следната рецепта: ръжен хляб се залива с го-реща вода и след изстиване се прецежда.
– Желателно е да се откажете и от сапуна. Използвайте овлажняващи лосиони без спирт.
– Всеки ден обтривайте лицето с парче ябълка. Много добре действа и сутрешното обтриване с кубче замразен сок от някакъв плод.
– Два пъти седмично правете успокояващи компреси с настойка от хвойна. Мека кърпа се напоява с разтвора и се слага върху лицето за 5-7 минути.

Акция Delete

Освен чисто козметичните грижи в програмата за предпазване от компютърни бръчки е редно да бъдат включени и няколко правила за здравословно общуване с техниката.
Най-важното от тях – че разстоянието от екрана на компютъра до лицето трябва да е 60 см – вероятно добре го знаете. Добавете и следните хитрости, които неутрализират вредното влияние на машината:

– Около задната част на монитора сложете саксия с кактус. Това растение поема приблизително около 50 на сто от излъчванията на компютъра. Поразителни са резултатите от експерименти, проведени от японски учени: кактусите не само поглъщат отрицателната енергия, но и преобразуват сухия или прекаран през климатик въздух в атмосфера, наситена с кислород.

– Петминутни почивки след всеки час работа с компютър помагат на кожата да се справи с пренапрежението. При всяко прекъсване за кратък отдих се изправяйте пред отворен прозорец и правете 7 дълбоки вдишвания. Още толкова пъти надуйте и отпуснете бузи. Пийнете и няколко глътки вода, в която е добавен сок от лимон или от грейпфрут.

– На всеки 2 часа използвайте чудодейното средство оросяване на лицето. Ако не ползвате фон дьо тен или пудра, достатъчно е да го напръскате (в аптеките се продават специални аерозоли с вода за овлажняване, а и вие може да си направите такъв, като използвате шише с пулверизатор и го напълните с минерална вода) или да го освежите със салфетка, намокрена в минерална вода. Ако се гримирате по всички правила, използвайте специалните термални спрейове. Те не само възстановяват естествената влага на кожата, но и са средство за „укрепване“ на грима.

Офис меню: чай и домати 

Зелето или доматите трябва задължително да присъстват в ежедневно то меню на работещите с компютър. Немски учени доказаха, че двата зеленчука най-добре защитават кожата от вредното въздействие на техниката. Включете и зелен чай. Две чаши неутрализират въздействието на лъчението за цял ден.

от

публикувано на: 08/10/2014

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: