Най-новите тенденции в подмладяването

09/10/2014

D-r-Jivkova

Прах от лава, извлечен от биологично чист вулкан, който детоксикира, подмладява и дарява дълголетие. Капсули за клетъчна регенерация чрез теломеразна активизация, крем, който замества филърите, age breaker капсули са само част от революционните антиейджинг таблетки, прахчета и мазила, които са сред най-новите хитове в Европа. Това стана ясно на провелия се през юни в Берлин първи европейски конгрес по антиейджинг.

“Всички тези продукти са на пазара в ЕС, като са изключително елитарни”, разказва д-р Сияна Живкова, дермотолог от Jewel skin clinic, която бе сред делегатите на конгреса. Няколко нови процедури идват у нас след конгреса в Берлин. Например новият химичен пилинг на базата на TCA (трихлороцетна киселина) с визуален контрол на неутрализацията е разработен така, че да осигури 80% повече комфорт и 20% повече ефективност от стария. “ТСА пилингът е създаден така, че да не причинява болка – с т.нар pain control, което позволява да бъде прилаган и върху пациенти, които са с чувствителна кожа. TCA има много дълга история като ефективно средство за постигане на хистологично и клинично подобрение на кожата – ефект на подмладяването“, обяснява д-р Живкова.

Повече от половин век след откриването на мезотерапията, популярността й не спира да расте. Кои са на-новите? Мезотерапия-релакс с неомрежена хиалуронова киселина, биоревитализиращ комплекс и триолигопептиди

заместват ботулиновия токсин.

Създадена е за компенсация на хиперактивната мимика в областта на челото, долните клепачи и шията, които са рискови за поставяне на ботулинов токсин. Най-новата мезотерапия лифтира отпусната и уморена кожа, възвръща свежестта на кожата и намалява порите.

За най-деликатната зона около очите и нейните проблеми също се предлага решение. Мезотерапия със стягащ, уплътняващ и изсветляващ комплекс има многопосочно действие – намалява по-фините бръчки, редуцира подпухването, тъмните кръгове и следите от умора, придава блясък и тонус на околоочния контур. И двете мезотерапии могат да се прилагат без ограничение във възрастта.

Новите прецизни инжекционни техники и инжектори ще улеснят работата на специалистите и няма да причиняват болка. “Революционна спринцовка с прецизно дозиране на всяка единица ботолинов токсин е разработена така, че да няма загуба на продукт и да няма дискомфорт за пациента. Спринцовките се прилагат вече в ЕС, съвсем скоро с тях ще се работи и у нас”, разказва дерматологът д-р Сияна Живкова.
“Сертификацията на продуктите и изрядното приложение на протоколите бе основен акцент на конкреса в Берлин. Изрично се коментира и темата за черния пазар и за съществуването на сайтове за продукти за домашна упортреба,

които крият рискове за здравето”, допълва тя.

Подобни продукти се намират и у нас, като идват главно от Китай, Индия и Пакистан. Причината да се разпространяват е именно ниската им цена.
По време на конгреса са дискутирани и рисковете от страничните ефекти на продуктите. “До този момент винаги се е говорило за ботулиновия токсин като високорисков продукт и на заден план са оставали коментарите за страничните ефекти от поставянето на филъри. Оказва се, че както при филърите с лицензирана хиалуронова киселина, така и при силикона и други гелове, които се използваха в близкото минало, се наблюдават странични ефекти, но след години”, разказва д-р Живкова. Причината за това може да бъде недостатъчната абсорбция или засягането на тъкани и структури на кожата с трайни последствия, както и транслация на продукта след неправомерно приложение на лазерни процедури върху резорбируеми или нерезорбируеми филъри.

Конгресът в Берлин поставя на дневен ред и същността на антиейджинг медицината. Да умреш с деменция и без бръчки? Това ли действително е идеята? Естествено, че не. Смисълът на най-новия клон от медицината е в лайфстайла, който се превръща вече в религия –

да живееш здравословно, да се храниш здравословно

и да мислиш здравословно. Това обяснява и присъствието на конгреса на експерти по генетика, ендокринологична хормонотерапия, неврология, гериатрия, анатомия и хранене, което го прави интердисциплинарен.

от

публикувано на: 09/10/2014

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: