Литературен гид

20/03/2013

 Литературните срещи и събития през седмицата. В студиото на Бинар гостува книголюбителят Светлозар Желев. За да спечелите някое от актуалните обсъждани заглавия, гледайте “Следобеден Бинар“ в понеделник и петък и първи отговорете правилно в чата по време на живото предаване. В партньорство с Асоциация “Българска книга“.

 

 

 


edin fr_roman

Нова книга “Един френски роман“ от Фредерик Бегбеде

Потвърждавайки репутацията си на бунтар и купонджия, в „Един френски роман“ Бегбеде взема повод от двата дни, прекарани в ареста заради смъркане на кокаин на улицата, за да разкаже по твърде своеобразен и завладяващ начин живота си, живота на своите деди и родители – и по подразбиране, живота на Франция през миналото и част от сегашното столетие. Тръгвайки по следите на изгубеното си детство, писателят създава автобиографично четиво, в което съвремие и минало се смесват по едновременно ироничен и затрогващ начин.


 

Нова книга “Където луната я няма“ от Нейтън Файлър

kadeto lunata_ia_niamaИма книги, които осветяват скритите места на живота и ни отвеждат там.
Има книги, които задълго остават в съзнанието ни заради невероятния усет, с който е подбрана всяка дума.
„Където луната я няма” е една от тях.

Ще ви разкажа какво стана, защото така ще мога да ви запозная с брат ми. Казва се Саймън. Мисля, че ще ви хареса. На мен много ми харесва. Но след няколко страници той ще умре. И след това никога повече няма да бъде същият.

Десет години след фаталния инцидент Матю Хоумс не може да преодолее своята мъка и чувство за вина. Тази трагедия е отключила у него болест „с формата и звука на змия”. За да се бори с нея, той започва да пише книга. Светът на Матю се разпада и спомените му са откъслечни, но калейдоскопът от емоции в тази история не може да остави никого равнодушен.


 

bg kino

Нова книга “Българско игрално кино от “Калин Орелът“ до “Мисия “Лондон“ от Ингеборг Братоева-Даракчиева

Книгата е първият опит у нас да се представи българското игрално кино от края на Втората световна война до наши дни. Анализът на филмовите процеси е воден от хипотезата за три кризи на идентичност в шестдесетгодишния период на развитие на нашето игрално кино. Първата – през 50-те години на 20 век, втората – след събитията от 1968, и третата – след 1989 с отварянето на обществото и киното ни към глобализирания свят. С оригиналния си подход изследването се включва в големия европейски дебат за културната идентичност и предлага нов поглед към историята на българското игрално кино.



Сподели книга в Антракт: пето издание. Сряда, 12 март, 18:30

“Сподели книга в Антракт” е съвместна инициатива на галерия “Антракт”, блога за книги, литература и книгоиздаване “Четецът” и сайта “Млада София”. Ако обичаш да четеш и ти е интересно какво четат другите, ела и сподели своя любима книга в “Антракт”! Събитието ще се проведе за пети път, но в женския месец авторите ще бъдат само и единствено жени, а гостите ще четат случайни моменти от книгите, които оставят или взимат.

Идеята на “Сподели книга в Антракт” е проста: да събира на едно място любители на книгите и четенето. Носите книга/и, говорим си на по чаша чай или вино, и си тръгвате с друга книга/и, която сте си харесали. Вашата книга пък ще отиде при друг читател. Ако имате желание, оставете послание на титулната страница на книгата за следващия ѝ читател.


 

Нова книга “Шест задачи за дон Исидро Пароди“ от Хорхе Луис Борхес

shest zadachiПлод на общото увлечение на Хорхе Луис Борхес и Адолфо Биой Касарес по детективския жанр, книгата „Шест задачи за дон Исидро Пароди“, която двамата любители на литературната мистификация публикуват под псевдонима Онорио Бустос Домек, се състои от шест разказа, обединени от фигурата на странния детектив Исидро Пароди. Без да напуска килия № 273 в Държавния затвор, където излежава несправедлива присъда, този парадоксален детектив разрешава със завидна проницателност и умение най-заплетените криминални случаи. Пародирането на детективския жанр, съчетано с пародиране на езика на характерни социални типове, е рамката, в която се разгръща острата критика, на която биват подложени различни страни на аржентинското общество от четиридесетте години на миналия век.
„Шест задачи за дон Исидро Пароди“ е необикновена творба, свидетелство за плодотворното сътрудничество между двама големи аржентински писатели.


kogato biah 

Нова книга “Когато бях морски капитан“ от Михаил Вешим

Михаил Вешим е автор на романи, разкази, фейлетони, сценарии и пиеси. Тази негова книга е по-различна от всичко досега. В нея той описва странстванията си по света, както са го правили и други хумористи – от Марк Твен до Алеко и напред, до Чикаго и назад…

 


 

Нова книга „9 септември 1944 г.“ от Александър Везенков

09 09За 9 септември е писано невероятно много, при това от ясно изразени политически позиции, често с пропагандни мотиви. В настоящата книга авторът Александър Везенков се стреми към една възможно по-достоверна възстановка на събитията като прави опит да се освободи от натрупаните в спомени и исторически съчинения заблуди, измислици и преднамерени внушения. Разнищването на подобни манипулации може да изглежда странично занимание, но то позволява да се хвърли мост между днешните представи за 9 септември и събитията такива, каквито ни ги разкриват проверените сведения от архивите и спомените на съвременниците. Така, търпеливо разплитайки наслоилите се клишета, книгата се връща към действителния 9 септември 1944 г. и участниците в него.


 

“Зовът на кукувицата“ или кой уби Лула Ландри? Вторник, 4 март, 20:00

Скъпи приятели, читатели и почитатели на криминалните истории,
заповядайте да разплетем заедно мистерията “Зовът на кукувицата”!

Всички улики водят към Champagne Room Art Club, пл. Народно събрание №3 в столицата!

Начало на разследването: 4 март 2014 / вторник /, 20:00 часа.

Главен разследващ: Вие

С безценните показания на:
Свидетел: издателство Colibri
Водещ разследването: детектив Кирил Ефремов
Помощник следовател: Гери Турийска

Основни заподозрени: рапърът-политик Ghettoman, рок звездата Тома Здравков и актьорът Йосиф Шамли!

Включете се в най-мащабното разследване, провеждано някога в столичен бар, и станете главно действащо лице! Потопете се в атмосферата на тайнствен, нощен Лондон! Ще пием британски питиета и ще слушаме музика So British!

Вход – СВОБОДЕН!


 

Премиера на сборника “Боксьори и случайни минувачи“ от Палми Ранчев. Сряда, 5 март, 18:30

Orange Books Cafe| ул. Граф Игнатиев 18, ет. 4

“Бокс. Някакви се качват на ринга, почват да се млатят и побеждава този, който издържа повече на бой. Такава е като че ли масовата представа за този спорт. И като всяка масова представа, тя също е погрешна. Защото боксът – това е талант, техника, усилна работа. Научаваме го от най-новия сборник с разкази на Палми Ранчев „Боксьори и случайни минувачи“. Боксът всъщност се оказва като литературата, защото и тя е талант, техника и усилна работа. Тези две уж несъвместими неща са се съвместили в неговата личност, за да дадат една сплав, която хем е мъжкарска, хем сантиментална, хем е недодялана, хем нежна, хем е непохватна, хем всеотдайна… Героите танцуват върху ринга на живота, за да ни покажат, че когато човекът е човек, няма значение дали е с боксови ръкавици или не – той винаги ще остане човек. И в това е страстта на тези живи разкази на Палми Ранчев – в тяхната сурова човечност. Прочетете ги, защото освен че ще ви вдъхновят, ще ви направят и по-силни. Човешки по-силни…“
Митко Новков


 


„Всичко се е случвало и преди“. Сряда, 5 март, 19:00

Отново наближава очакваната от стотици верни фенове следваща дата на любимата на всички „Пощенска кутия за приказки“. Този път поводът за отлично настроение е двоен. На 5 март в столичния Sofia Live Club, от 19:00 ч. популярната литературна инициатива ще представи темата „Всичко се е случвало и преди“. В четенето ще се включат Любен Дилов – син, Митко Павлов и Камен Алипиев – Кедъра с несъмнено любопитни истории от Олимпийските игри в Сочи. Останалата част от четящия отбор се състои от Живко Джуранов, Емил Джасим, Драго Симеонов, Ненчо Балабанов, Алиса Атанасова, Марта Вачкова и певицата Цвети Чендова.

Желаещите да изпратят свой разказ могат да го направят не по-късно от 1 март 2014 г. на kutiazaprikazki@abv.bg

Другата голяма новина е свързана с нещо наистина специално. Вдъхновени от таланта на нашите автори, пръснати из цяла България, решихме, че е настъпил момента да съберем необятното творчество на „Пощенска кутия за приказки“ в първия по рода си сборник с разкази, прочетени в рамките на инициативата. Той ще включва 32 разказа от 29 автора, като нашата амбиция е да радваме своите почитатели с издаването на такъв сборник всяка година. Посетителите на предстоящото четене на 5 март ще имат възможност да се сдобият първи с изданието, което е с ограничен тираж. Сборникът се реализира благодарение на издателство AРТИШОК.

Всички публикувани автори ще получат подаръци от нашият основен спонсор Jameson Irish Whiskey и верните ни партньори и приятели от HP, AРТИШОК и TICKETPORTAL.BG. Сборникът се разпространява от BOOKTRADING, а негов постоянен дом ще бъде Sofia Live Club, където ще се продава на бара по време на всички атрактивни музикални събития. Един от публикуваните автори ще стане собственик на чисто нов фотоапарат Lomo Konstruktor DIY Kit.


 

Нова книга “Паметта на Истанбул“ от Ахмед Юмит

pametta na_istanbulКогато за пръв път излиза през 2010 г., романът „Паметта на Истанбул“ се превръща в чудо за книжния пазар в Турция: само за три седмици са продадени 200 000 екземпляра. Тайната на този небивал успех несъмнено е талантът на Юмит, който с лекота въвлича читателя в интригуващо историко-криминално пътешествие с множество препратки към легенди, митове и факти от миналото на Византион, Константинопол и Истанбул. Полицейският инспектор Невзат разследва седем странни убийства, напомнящи ритуални покушения, извършени в рамките на седем дни. Местопрестъпленията са неизменно емблематични забележителности на магнетичния град, а в дланта на първата жертва е открита древна монета от Византион. Детективът трябва да разгадае мистериозното послание на убиеца, вплетено в нарочно оставените исторически следи. Неочакваната развръзка предизвиква размисъл за това как да бъде опазено несметното културно наследство на Истанбул от посегателствата на днешните му рушители, заличаващи ведно с творенията на миналото и паметта за него. Изкусна смесица от напрегнат криминален сюжет и завладяващата история на един вечен град, „Паметта на Истанбул“ напомня почерка на Дан Браун.


 

Нова книга “Граматика на цивилизациите“ от Фернан Бродел

gramatika na_civilОчевидната многобройност на обясненията на историята, тяхното раздалечаване между различни гледни точки, дори противоречията им всъщност се съгласуват в една диалектика, свойствена на историята, основана на разнообразието на самите исторически времена: бързо време на събитията, проточено време на епизодите, забавено, мързеливо време на цивилизациите. Може да се остане в границите на едно или друго историческо време всеки път, когато става въпрос за отделно изследване. Обаче всеки опит за глобално историческо обяснение – каквато е историята на цивилизациите – задължава да умножим тези фотографии, различни по времето на тяхното заснемане, после да съберем отново тези многобройни времена и образи в единство, както цветовете на слънчевия спектър, надлежно размесени, възстановяват – задължително – бялата светлина.


 


vsichki razkazi

Нова книга “Всички разкази са за теб“ от Мирела Иванова

„Разказите на Мирела Иванова казват по един или друг начин: „Това е животът ни, той е болезнено разпънат между страхове, смърти, колебания, надежди – но това е той, разговаряме с родителите си на други, чужди езици, единствено децата ни крепят като паяжинки към стената на дните, любовите ни се раждат с възторг и се разкъсват, нямаме молитва, а само усещане за нея…”. Гергина Кръстева, „Литературен вестник”


 

Литературни предизвикателства. Трима читатели, три книги. Сряда, 26 февруари, 19:30

В едно литературно предизвикателство трима читатели ще ни представят три любими техни книги! Тези литературни предизвикателства ще бъдат традиционни за клуба. Всеки месец ще ви срещаме с трима симпатични и интересни читатели, които да ни разкажат за любима тяхна книга и да споделят с нас емоциите, които им е донесла! Тази седмица ще бъдат три прекрасни дами, четящи и обичащи литературата. Вечерта ще бъде силна! Запознайте се с Антоанета Дойчинова и “Добавено лято“ на Евгени Черепов, Маргарита Томова и “Изворът“ на Айн Ранд, и Тереза Стоянова и “Винаги Noщта“ на Тодор Тодоров! Много интересни избори, чудесни текстове! Очакваме ви!


 

Книжарница “Ориндж“ представя “От Космоса с любов“. Четвъртък, 27 февруари, 18:30

“Ами представи си – Стената падна и изведнъж нахлуха всякакви гурута, парапсихолози, ясновидци, евангелисти, адвентисти и пр. секти, екстрасенси, контактьори, чухме за Розуел 47, лудница. Същевременно преходът към Господ знае какво беше толкова труден, беден и объркващ, че не знам как щяхме да преживеем без езотериката, честно.”


 

Литературно четене по повод 85-годишнината о… Петък, 28 февруари, 17:30, Театрална работилница Сфумато

Текстове на Георги Марков ще четат Георги Тенев, Стефан Иванов, Мария Калинова, Силвия Чолева, Марин Бодаков, Иван Ланджев, Ангел Игов, Ясен Атанасов, Димитър Кенаров, Надежда Московска, Емануил А. Видински и др.


 

Нова книга “Пазителка на тайните“ от Кейт Мортън

paz na_tainite1961 г. В един горещ летен ден в английската провинция шестнайсетгодишната Лоръл Никълсън бленува за бляскаво бъдеще в Лондон. Идиличният следобед обаче я прави очевидец на потресаващо престъпление – майка ѝ, Дороти, извършва убийство. Случилото се остава загадка, пазена в тайна пет десетилетия.
2011 г. Лоръл, вече прочута актриса, пристига в семейната ферма, където Дороти посреща деветдесетия си рожден ден на смъртно легло. Преследвана от зловещия спомен за събитията от онзи паметен летен ден, Лоръл се заема да узнае истината за загадъчните обрати в историята на своето семейство. Стара снимка я изпраща по стъпките на Дороти, Вивиaн и Джими – трима души от три различни свята, чиито пътища съдбовно се пресичат в Лондон по време на войната. Тайната се разплита бавно и изкусително в този умело изграден разказ за мечти и подли кроежи, за любов, приятелство и благородство на фона на събития, безвъзвратно променили облика на целия свят.


 

Нова книга “Легенда за Сигурд и Гудрун“ от Дж. Р. Р. Толкин

legenda sigurt_gudrunПрез 2009 г. – 35 г. след смъртта на фентъзи писателя Дж. Р. Р. Толкин бе публикувана неговата последна и неизвестна досега книга Легенда за Сигурд и Гудрун. Написана е в периода на 20-те и 30-те години на ХХ век, когато Толкин преподава англосаксонски в Оксфордския университет. Макар Легенда за Сигурд и Гудрун да е написана двайсет години преди да завърши трилогията си за Властелинът на пръстените, Кристофър Толкин, син на писателя, я намира в архива на баща си едва преди няколко години. Книгата представлява поетична интерпретация за северните разкази за вьолсунга Сигурд и падението на нифлунгите (нибелунгите).

Първата поема се нарича „Сага за вьолсунгите” и съдържа 339 стиха по 8 реда и разказва за великия герой Сигурд, който посича дракона Фафнир и му отнема съкровището, а втората – „Песен за Гудрун” – се състои от 166 стиха и пресъздава съдбата на Гудрун след смъртта на Сигурд, женитбата й с краля на хуните Атли, за смъртта на братята й и нейното отмъщение.


 

Нова книга “Книга за смеха и забравата“ от Милан Кундера

kniga za_smehaТази книга е роман под формата на вариации. Всяка нова част следва предишната като различните етапи на пътешествие, което ни води във вътрешността на една тема, после на една мисъл, после на една-единствена все по-необятна ситуация.
Това е роман, посветен на Тамина, и в момента, в който Тамина слиза от сцената, става роман, предназначен за Тамина. Тя е основният герой и основният слушател. Всички останали истории са вариации на собствената й история и се отразяват в живота ѝ като в огледало.
Това е роман за смеха и за забравата, за забравата и за Прага, за Прага и за ангелите.


 

Нова книга “Зимна приказка в Ню Йорк“ от Марк Хелприн

zimna prikazka_nyКнигата, оглавила класацията на бестселърите на New York Times

Шедьовърът на Марк Хелприн ви пренася в Ню Йорк отпреди Първата световна война, в град, пречистен от пелената на безпрецедентни снегове. Една зимна нощ Питър Лейк – виртуозен крадец и механик – прави опит да ограби непристъпно като крепост имение в Горен Уест Сайд. Макар да си мисли, че къщата е празна, дъщерята на семейството, което живее там, си е у дома. Така започва любовната история на ирландския крадец и Бевърли Пен –момиче, умиращо от туберкулоза. Любовта им е толкова силна, че Питър Лейк, обикновен и необразован човек, ще бъде тласнат в битка да спре времето и да съживи мъртвите. Непримиримата му борба е една от най-красивите и необикновени истории в американската литература.


 

Първа среща на литературния клуб Спирт енд Спирит посветена на поезията. Сряда, 19 февруари, 19:00

След толкова много срещи на клуба в София, никога не сме имали такава посветена изцяло на поезията! Представяли сме поетични книги, срещали сме се с поети, но такава вечер, само с поезия, не сме имали! И така, всеки може да почете любимата си поезия, по стих от любим поет, не се разрешава изрично четенето на собствена поезия, не е рецитал, а вечер на посвещение и уважение. Ще има много поети, но те ще почетат любими на тях стихове. И аз ще почета любимите ми автори. Росалес, Рупчев, Вийон… Елате и споделете любимите си стихове и поети. Ще е красиво.


 

Премиера на “Северна тетрадка“. Петък, 21 февруари, 19:00

Червените юмруци на снега, разбиващи прозореца.
Линиите на семейството, на пътника и на лечителя –
всички линии в дланта на зимата са на топка.
Някой да е изненадан?
Някой да е изненадан.


 

Представяне на новото юбилейно издание “Петко Бочаров на 95 през три Българии“ Сряда, 19 февруари 19:00

Книгата събира някои от най-интересните истории, които дългогодишният журналист и публицист Петко Бочаров има да разкаже на българската общественост.
Колоритно и увлекателно авторът ни повежда на пътешествие в спомените си, разкривайки ни миналото, разказва ни за България, която не познаваме, свидетелства за хора и събития, за които младите хора днес могат да прочетат само в учебниците.
Днес Петко Бочаров е най-възрастният действащ журналист в Европа, на 19 февруари т.г. г-н Бочаров ще навърши 95 години.


 

 

ptici zverove

Нова книга “Птици, зверове и роднини“ от Джералд Даръл

Една вечер семейството на Даръл – майка му, брат му Лари и сестра му Марго, се е събрало в Лондон и, вкиснато от отвратителния английски климат, упреква писателя за това, че ги е осмял в първата си книга. Всеки твърди, че с другите членове на семейството са се случвали далеч по-забавни неща, които си е заслужавало да бъдат описани. Тогава Даръл им съобщава, че в следващата си книга смята да навакса пропуснатото. Така се ражда „Птици, зверове и роднини“, своеобразен „римейк” на „Моето семейство и други животни” и втора книга от знаменитата трилогия. Не по-малко смешна от първата, тя обогатява идиличната картина на райския остров, където любимецът на поколения читатели Джери Даръл научава все повече за света на животните и техните тайни.


Нова книга “Просто деца“ от Пати Смит

prosto deca“Просто деца“ започва като романтична история и завършва като елегия за младостта, мечтите и непоколебимостта да следваш пътя си, дори когато толкова пътища се пресичат. Прелюдия към славата и разказ за любов и предателство.

Това е най-старата приказка на света: за момиче и момче, които се влюбват. Но когато момичето е пънк иконата, поет и истински ренесансов творец Пати Смит, а момчето е световноизвестният скандален фотограф Робърт Мейпълторп, обичайното изчезва още с първите думи на тяхната история.

Дваата се срещат в Ню Йорк, в кипежа на 60-те години, и без да подозират, ще свържат неразривно съдбите си. Те са просто деца, когато си дават клетва да се грижат един за друг, и никога не й изневеряват. Никой не вижда света като тях и мечтите им предчувстват свобода, екстаз и избавление.

Накъде ги отвежда всичко това? Какво става с тях?

Води ги един към друг. Стават себе си.


Нова книга „50-те велики исторически решения и личностите, които са ги взели“ от Бил Прайс

50te lichnostiТова, което ни отличава от останалите живи същества на Земята, е преди всичко способността ни да мислим и да намираме решения на проблемите си, като голяма част от тях са свързани с нашето ежедневие. Понякога обаче сме изправени пред избор, който би оказал влияние върху съдбата на много хора. В „50-те велики исторически решения“ са представени някои от най-важните решения, които отделни личности са взимали в изключително драматични моменти.

В тази добре илюстрирана книга, съдържаща повече от 60 фотографии, картини и карти, са събрани по хронологичен ред 50 от най-великите решения, оказали огромно влияние върху милиони хора през различните етапи от човешката история.


Нова книга “Теории за пòлета“ от Саймън Мордън

teorii za_poletaДобре дошли в Метрозоната! В момента имаме технически проблеми и се сблъскваме с крайни прояви на насилие. Моля, докладвайте на остатъците от властта за всичко, което ви се стори подозрително.
Теорема: Петрович има много тайни.
Доказателство: Първо, например как да създаде антигравитация. Второ, той е скътал разумна компютърна програма на скрит сървър – същата програма, която преди няколко месеца едва не унищожи Метрозоната.
Теорема: Градът се разпада.
Доказателство: Хората от Външната зона искат онова, което притежават гражданите на Метрозоната. А сложат ли ръка върху него – да го изравнят със земята. Сега, когато сърцето на града е разрушено от Новия джихад на машините, Външните най-накрая съзират своя шанс.
Теорема: Тези събития са свързани помежду си.
Доказателство: Някой се опитва да убие Петрович и за да го направи, е готов да потопи целия град.


Представяне на “В невидимата кула“ антология на любовната лирика на Любомир Левчев

четвъртък, 18:30

Каним ви в навчерието на празника на любовта и виното 14. февруари заедно да отпразнуваме излизането на книгата, събрала най-хубавите любовни стихове на поета Любомир Левчев.

Книгата излиза от печат в тираж 1000 екземпляра, от които 33 са номерирани и оформени като библиофилска серия с оригинални рисунки от художника Стоимен Стоилов и ще се предлага с твърда и мека корица.

Изданието ще бъде представено на чаша вино на почитателите и приятелите на поета на 13 февруари 2014г от 18:30 във VivacomArtHall. По специална покана на издателството, актьорът Руси Чанев ще прочете някои от най-емблематичните стихове на поета.


Клуб „Галактики“ Ви очаква! 12 февруари, Trip Ten

сряда, 19:30

Скъпи приятели! Първата среща на литературен клуб „Галактики“ за тази година ще се състои на 12 февруари, сряда, от 19.30 часа! Мястото вече ви е известно: бар Трип Тен, под Моста на въздишките зад НДК!
И тази година ще превърнем сюблимното въображение на повелителите на фентъзи и фантастичния жанр в повод за вълнуващи срещи и дискусии! В рамките на събитията всички заглавия от библиотека „Галактики“ ще се предлагат с 50 % отстъпка!


ПРЕМИЕРА- “Старите дни“, Дена Попова

четвъртък, 18:00

ул. Александър Батенберг 43, 4000 Plovdiv, Bulgaria

Дена Попова е завършила кинознание и политология в САЩ и Испания. Тя споделя, че предпочита първо да пътува и чак после да пише.Текстовете й са като моментни снимки – пълни със стегнати изречения, образи, а в дъното на кадъра – и по някоя случка. Младата авторка има публикации в сп. „Родна реч”, в. „Сега”, Vox Populi, SofiaLive, сп. „Съвременник”. Докато учи в университета „Уитмън” във Вашингтон, е част от редакционната колегия на две литературни списания – Quarterlife и Blue Moon, наградено от Колумбийския университет за най-добро университетско литературно списание през 2008 г. Същата година Дена е един от участниците в първия Семинар по творческо писане, Созопол, организиран от фондация „Елизабет Костова”.
На 13 февруари, читателите ще имат удоволствието да се срещнат с нея на живо в книжарница “Хермес“ – Централ, Пловдив и да станат свидетели на представянето на “Старите дни“ – една книга полирана до блясък, с грижливо подредени думи.

 

Още от “Литературен гид“…


от

публикувано на: 20/03/2013

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: