Картини от една изложба 09.03.2013

04/03/2013
The Path of TotalityThe Path of Totality

При подготовката на своя десети студиен албум музикантите от американската nu metal група KORN решават да променят стилистиката си. За целта привличат някои от най-изявените продуценти на електронна музика, предимно от стила dubstep, като SKRILLEX, NOISIA, EXCISION, DATSIK, KILL THE NOISE и 12TH PLANET.

Това обаче далеч не е прецедент за композициите на KORN преди това, в които текстурата доминира над рифовете, така че преходът към електронни колажи с клаустрофобични настроения не шокира техните почитатели.

Певецът JONATHAN DAVIS заявява: „Ние не искахме да спрем своето развитие, затова непрекъснато търсим нови подходи. Искаме да променяме музиката си, да правим неща, които иначе не би трябвало, да правим изкуство, което да е различно и да е неочаквано. Но ние не направихме dubstep албум, ние направихме албум на KORN, който е експериментален. Използвахме различен инструментариум и навлязохме в нови територии“

Заглавието на албума им хрумва докато летят за турне в Азия и гледат документален филма за пълното слънчево затъмнение. Тогава китаристът JAMES „MUNKY“ SHAFFER чува фразата, че за да може то да се наблюдава, трябва да сте на точното място в точното време, когато Луната, Слънцето и Земята са на една линия или с други думи, да извървите пътя към целостта (THE PATH OF TOTALITY). В случая с KORN това означава тогава да могат да се съберат с точните продуценти и изпълнители в точното време на точното място за да направят точния албум.

Що се отнася до текстовете на отделните песни, JONATHAN споделя: „Нашата музика ме кара да се чувствам жив. Имам си своите демони и когато пея, ги изливам навън като искам хората да знаят, че не само те имат грижи, имам си ги и аз, така че не са сами в бедата, а имаме и надежда да излезем от ситуацията. Това не са песни за тийнейджъри, те са за зрели хора, които понякога имат кофти дни и трябва да нагазят в гадна мръсотия, ето така виждам нещата. Например си мисля, какви ги вършат илюминатите и по какво се различават службите по национална сигурност на Adolf Hitler и в наши дни когато могат просто така да арестуват човек, да го затворят в килия и да го лишат от права.“

Албума „“HE PATH OF TOTALITY“ или „ПЪТЯТ КЪМ ЦЕЛОСТТА“ ще чуем в предаването „Картини от една изложба“ на програма „Хоризонт“ на БНР в събота, 9 март, след новините от 21.00 ч.

от

публикувано на: 04/03/2013

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: