12 сайта, от които няма да можете да се откачите

02/07/2014

В световната мрежа могат да се намерят толкова странни и необикновени страници, че никакъв обзор няма да ни стигне.

Подбрахме ви такива сайтове, които едва ли ще тръгнете да търсите сами, но от коитo не може да се отскубнете лесно, ако веднъж попаднете там.

Вземете си глътка въздух от работа и се позабавляйте малко – понякога това е полезно.

1. Намерете невидимата крава

01_krava

Забавна игра, в която с помощта на мишката трябва да намерите скритата на екрана крава. Своеобразен интернет вариант на класическото “топло/горещо”. Сайтът ви подсказва с помощта на звуци колко близо сте до целта.

2. Колко души има в момента в космоса?

02_kosmos

Сайт, който ви позволява да разберете колко души в момента се намират в космоса – имената им, длъжностите и количеството дни, прекарани извън Земята.

3. Познайте къде се намирате

03_planeta

Тази онлайн игра ще ви “приземи” на случайно избрана точка от земното кълбо и ще ви предложи да отгатнете къде се намирате, като се опирате само на панорамата с картите на Google. После ще ви покаже колко близо сте до целта.

4. Водете гигантска акула за носа

04_akula

Тя ще следва всяко движение на вашата мишка. Защо ви е нужно? Просто влезте и поне час няма да излезете.

5. Разбере какво мисли интернет

05_internet

Ако искате да научите мнението на глобалното общество по всякакъв въпрос, влезте в този сайт и напишете въпроса си в полето за търсене. Ще получите коментари – както позитивни, така и негативни, а също и неутрални. Така ще можете да направите своето блестящо заключение по дадена тема.

6.  Създайте си фалшиво име

06_ime

Тази страница ще ви помогне не само да си изберете измислено име, но ще създаде алтернативна история на живота ви от датата и мястото на раждане до най-дребни реални детайли. Създателите на услугата твърдят, че това ще ви помогне при регистрация на сайтове, които изискват от вас лични данни, но ви се струват съмнителни. Освен това те заявяват, че е напълно легално.

7. Подберете питие за любимата си музика

07_napitka

Сайтът съветва с какво е най-добре да запивате, докато слушате произведенията на различни музиканти. Чудесна страница за петък вечер.

8. Пребродете малка галактика

08_piksel

“Ако Луната беше с размер от един пиксел” е нагледен модел на Слънчевата система, в който необятният космос придобива конкретно определени размери. Разхождайки се из сайта, неволно започваш да се чувстваш само песъчинка във Вселената.

9. Разберете истината за кучето

09_kuche

Създателите на сайта Does the dog die? смятат, че най-важният кинематографичен въпрос е умират ли кучетата в различните филми. Ако за вас е важно нито едно животно да не страда, преди да си изберете лентата, която ще гледате, погледнете тази страница.

10. Обърнете текста наобратно

Screen Shot 2014-07-01 at 4.58.59 PM

Абсолютно безполезна, но много забавна шега.

11. Свалете старата версия

11_ретро

Дразнят ли ви новите версии на любимите ви приложения? За ретро фанатиците съществува цял сайт, където могат да се свалят стотици популярни стари варианти.

12. Излъжете духа от бутилката

6446460-R3L8T8D-650-76.png-2

Намислете си който и да е реален човек или измислен персонаж и компютърният джин Акинатор с голяма вероятност ще го отгатне. Впрочем винаги може да опитате да излъжете електронния разум.

Източник: Adme.

от

публикувано на: 02/07/2014

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: