The Alliance of the Kings by Ancient Bards

21/06/2014

The Alliance of the Kings

Сред множеството музикални албуми с фентъзи съдържание през последните години се откроява поредицата „Black crystal sword saga“ или „Сага за черния кристален меч“ на италианската Symphonic Epic Power Metal група Ancient Bards. Тази формация прави силно впечатление с високото ниво на музициране, съчетано с включването на пълномащабен оркестър и хорове, и с гласовите възможности на певицата Sara Squadrani.

Авторът на текста и музиката Daniele Mazza признава, че самият той не изпитва влечение към фентъзи романите, но с удоволствие чете скандинавски епос, гледа фентъзи филми и играе компютърни игри „Final Fantasy“.

В първия албум от тази сага повествованието започва така:

‘Историята, която ще ви разкажа, се случила отдавна в далечна страна. Но още не е време да научите как е възникнала… До онзи момент Последният свят изглеждал обгърнат от вечен мир, но нищо не е вечно… Sendor, върховният черен магьосник, узнал за съществуването на тайнствен меч, който давал на притежателя си Абсолютна власт: безсмъртие, невероятна сила и знания за цялото магическо изкуство. Никой не знаел за този меч освен четирима крале от четирите краища на света. Мечът бил скрит в Тъмната пещера, в Ноланд, под покрова на тъмнината, и заключен на скришно място, което можело да се отключи само ако четирите оръжия на четиримата крале бъдат извадени пред него. Съществуването на меча било пазено в тайна поради огромната му мощ. Ето така започва историята на Черния Кристален Меч, който бил откраднат от злодея Sendor. Тогава се появил героят Dorus, който се наел да събере четиримата крале за да потърсят спасение от злия магьосник и да възстановят мира…“

Албума „The Alliance of the kings“ или „Съюзът на кралете“, записан с два хора и оркестър, ще чуем в предаването „Картини от една изложба“ по програма „Хоризонт“ на БНР.

от

публикувано на: 21/06/2014

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: