Поздравителни адреси за годишнината на БНР

28/01/2013

Министър-председателят на Република България Бойко Борисов:
„Вярвам, че днешният ден е повод за гордост за всички настоящи и бивши кадри на Радиото, които превърнаха БНР в институция и съумяват през всички тези години, ежедневно да доказват своя професионализъм. Сигурен съм, че и занапред ще продължавате да отстоявате и спазвате принципите на обективната журналистика, защото съм убеден, че за Вас това е не само професия и задължение, но и лично призвание. Неведнъж съм изразявал своето убеждение, че отговорното Ви отношение и активна позиция по важните за обществото ни събития и теми от обществено- политическия живот в страната ни допринасят за формирането и прилагането на редица решения, се казва в поздравлението на премиера“.

Председателят на Народното събрание на Република България – Цецка Цачева, подписано от заместник-председателя на парламента Менда Стоянова:
„Особено приятно ми е да споделя дълбокото си убеждение за десетилетния безценен принос на Българското национално радио в развитието и възхода на нашата култура, в разпространението и утвърждаването на високите идеали, на постиженията на познанието, на гражданското достойнство и на демократичните ценности.”

Кметът на София Йорданка Фандъкова:
„Като първо национално радио заедно със своите регионални станции, БНР е част от историята на София, печели обществения интерес с активна и творческа работа“.

Председателят на Парламентарната комисия по културата, гражданското общество и медиите Даниела Петрова:
„През всички тези години, Българското национално радио е прекрасен пример за целеустремеността, с която българските радиа работят, развиват собствения си потенциал и същевременно медийния живот на България“.

Министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов:
„Журналистическите награди „Сирак Скитник” всяка година открояват най-добрите журналисти, които имат отговорната мисия да са гласове на обществото. Ние ценим високо техните усилия за безпристрастна и обективна журналистика, се казва още в поздравлението“.

Поздравление и цветя по повод рождения ден на Българското национално радио изпратиха: министърът на културата Вежди Рашидов; министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев; президентът на Конфедерацията на независимите синдикати в България Пламен Димитров; председателят на Комисията за регулиране на съобщенията д-р Веселин Божков; председателят на Комисията за защита на конкуренцията Петко Николов; председателят на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев; областният управител на Ловеч Ваня Събчева; кметът на община Благоевград Атанас Камбитов.

Поздравителни адреси изпратиха и генералните директори на Българската национална телевизия – Вяра Анкова и на Би Ти Ви – Вики Политова и колегите на двете медии; деканът на Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет „Св. Климент Охридски” доцент – доктор Теодора Петрова; председателят на НДСВ – Христина Христова; председателят на Български икономически форум – Георги Табаков, много колеги, приятели и съмишленици.

от

публикувано на: 28/01/2013

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: