От утре творим с „Кварталница за кукли“

13/06/2014

kukla

Утре ще бъде първата от общо 10 любителски работилници на Фондация СМАРТ – клон София. Тя ще се проведе от 11 до 13 часа в зала 3 на ОКИ Дом на културата „Красно село“ (бул. „Цар Борис III“ №41. Входът е свободен за всички, които предпочитат да творят заедно с любимите си хора, които вярват, че могат да дадат цвят и настроение на сивото и които обичат да усмихват останалите.

В Кварталницата участниците ще изработват красиви кукли, които впоследствие ще бъдат поставени във весели торбички, като във всяка ще се добавят късметчета, измислени с любов и добро намерение от екипа и доброволците на фондацията.

С така приготвените вързопчета ще бъдат украсени иначе не толкова приветливи столични кътчета, а после тази украса по никое време ще бъде споделена с всеки, който мине оттам, с пожелание за късмет и сполука, и с надеждата, че ще се усмихне.

От екипа се надяват, че по този начин ще споделят с хората, получили нестандартните подаръци, убеждението си, че красотата и доброто са в нас, и една усмивка е достатъчна, за да стоплим сърцата си.

Проектът „Кварталница за кукли“ цели въвличане на хора от различни възрасти и райони на София в създаване на изкуство и насърчаване на добротворчеството. Освен вдъхновението да правим добро, чрез създаденото в Кварталниците и споделянето му със случайни минувачи, имаме възможност да си припомним колко прекрасно е да се наслаждаваме на града, в който живеем, оглеждайки се по-често и забелязвайки малките неща около нас. Това е инициатива, която предоставя условия за творене, изява, връщане към занимания от детството и „доброто старо време“, когато семейните и общите забавления са били по-разпространени.

Участниците ще придобиват умения в приложни изкуства, работа в екип, добротворчество и доброволчество. И не на последно място – всеки ден, в който градът ни осъмва с дървета, окичени с ръчно изработени подаръци, е още един успешен ден в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата 2019 г.

Отделните работилници ще бъдат винаги от 11:00 до 13:00 ч. на следните дати и места: в ОКИ Дом на културата „Красно село“ на 14 юни, 05 юли, 13 септември и 25 октомври. В Читалище „Братя Миладинови – 1917“ в кв. Княжево (бул. „Цар Борис III“ №375) датите са: 21 юни, 26 юли и 27 септември. А в ОКИ Дом на култура „Искър“ (ж. к. „Дружба 1“, ул. „Кръстьо Пастухов“ №23) ще гостуваме на 28 юни, 09  август и 11 октомври.

Източник: Фондация СМАРТ.

от

публикувано на: 13/06/2014

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: