Бифор Беглика парти в Mixtape 5

03/06/2014

След почти две години и едно пропуснато издание, Беглика фест се завръща. Фестивалът си взе заслужена почивка, затова пък ще компенсира с един ден повече и новости в програмата.

Mixtape 5 приюти на своята сцена градското бифор парти на любимия фестивал. Робърт Соко, смятан за баща на балканската бийт музика, със специален сет за Before Beglika Party.

Balkan Khans бяха другата атракция. Бандата съчетава традиционни и модерни звуци с бийтбокса на Skiller, инструментите на Венци Такев, вокала на Николай Иванов-ОМ, тъпана на Кольо Иванов (тъпан, гайда) и Митко Узунов с туба и бас.

В музикалните послания се включиха със свои сетове DJ Dharba и DJ Phoenix.

„Метаморфози“ е фестивалната концепция тази година

Фестивалът ще се случи от 21 до 24-и август на познатото място. През 2014-а той се обединява около идеята, че в обществото ни всеки се учи от всеки, взаимно се обогатяваме, развиваме и допълваме. Ключовото е това да става равностойно, равнопоставено и взаимно изгодно –  на мрежов, а не йерархичен принцип.

Августовската програма ще бъде създадена от хората за хората, обещават от организаторите. За първи път ще има сцена, чиято програма ще се формира единствено от публиката след записване на място. Очакванията са този път  броят на хората, които спонтанно споделят умения и знания в различните фестивални дейности, да нахвърли половината от всички посетители.

Традиционните за феста лодки таксита, приключения за катерачи и инсталации отново ще са там, една горска сцена на брега на язовира ще послужи за форум „Метаморфози“ и театрални изяви. Интересното е, че участниците във форума ще могат да реализират идеите си след края на фестивала, благодарение на фонд от фен-билети. Условието е родените идеи да имат потенциала трайно да променят обществото към по-добро. Форумът е дело на “Фабрика за идеи”.

Други три сцени ще са за музикантите  – една от тях ще е нарочена и за ентусиасти, които държат да запишат и представят нещо авторско на място.

От самото си създаване досега Беглика се доказа като фест на хората, изповядващи общи ценности – уважение към природата, обучение и самообучение, активно гражданство. Над 100 доброволци са се впрегнали в създаването на фестивалната атмосфера тази година.

от

публикувано на: 03/06/2014

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: