11 хитрости за щастие

30/05/2014

Можете да промените живота си за 10 минути, ако използвате това време, за да изучите техниките, които ще ви помогнат да го направите.

В мрежата Quora потребителите – успешни професионалисти в различни сфери, са отговорили на въпроса “Какво мога да науча за 10 минути сега и то да ми бъде полезно за цял живот?”

Представяме ви няколко хитрости, които ще ви позволят да съхраните времето си и да подобрите качеството на живота си.

better-life

1. Слушайте другите.

“Отделяйте внимание на езика на тялото на хората, с които общувате и го отразявайте като огледало. Слушайте съсредоточено, вместо да чакате кога ще дойде вашият ред да говорите.” – Адам Голдман.

 2. Научете се да четете бързо.

“В началното училище ни учат по време на четене високо да изговаряме всяка дума в главата си, но ние можем да разберем написаното много по-бързо, отколкото да го кажем. Затова тренирайте да четете без този бавен вътрешен глас.” – Радж Рей.

 3. Когато някой ви казва името си, направете усилие да го запомните.

“Една от най-добрите хитрости е техниката на асоциации. За да запомните името, легендарният Дейл Карнеги е съветвал “да нарисувате картина в ума си, на която човекът, чието име искате да запомните, прави нещо, което ви напомня за името му.” – Аеджуна Перкинс.

 4. Научете основите на осъзнатата медитация.

“Това не бива да заема цялото ви свободно време, отделяйте му 10 минути на ден. Всичко, което ви е нужно, е да дишате – вдишвайте и издишвайте. Запомнете, това не означава, че е необходимо да изчистите напълно разума си от мисли. Шарон Залцберг, автор на книгата “Истинско щастие на работа”, казва, че е нужно да имаме “балансирано осъзнаване” за това, което се случва около нас. Така можете да анализирате опита си, а не просто да реагирате на него.” – Джеймс Х. Кели.

 5. Гледайте комедийно шоу или клип преди важна среща.

“Чувството за щастие, което идва със смеха, повишава увереността ви, подобрява паметта ви и ви прави готови да поемете риск.” – Джеймс Алтучер.

 6. За да заредите телефона си по-бързо, включете го на самолетен режим.

“Ако смартфонът ви е почти умрял, сложете го на самолетен режим, включете зарядното и идете да си вземете душ. Той ще е с достатъчно заредена батерия, когато се облечете.” – Химаншу Ядав.

 7. Когато се регистрирате в интернет сайт, не давайте истинския си имейл.

“Вместо това използвайте услугата “Поща за 10 минути”, за да избегнете спама.” – Абишек Мандора

 8. Заемете правилна поза, когато се намирате на работното място.

“Това ще ви помогне да спасите врата и гърба си от силни болки. Освен това е задължително да се изправяте поне един път на час, необходимо е да смените позата преди тялото да се измори и да заеме неправилно положение.” – Бен Мордехай

 9. Настройте своя Gmail така, че да може да връщате съобщенията, които сте изпратили.

“За всеки случай – ако сте написали нещо, което искате да върнете обратно.” – Уинип Агразул

 10. Разговаряйте минимум с един непознат на ден.

“В метрото, в кафенето, по време на работа. Причината е проста – тези, които познавате, формират здравето ви, щастието и успеха. Ако сте срамежливи, изучете няколко надеждни техники за водене на диалог.” – Абишек Роу

 11. В края на работния ден си спомнете какво сте направили добре.

Изследване на Харвардското бизнес училище показва, че воденето на дневник на ежедневните успехи увеличава личната производителност и благополучие.

Източник: Factroom

от

публикувано на: 30/05/2014

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: