7 сайта за релаксация

28/05/2014

Става все по-топло и повечето от нас си мечтаят да са някъде сред природата, а не на работното място. Не всички обаче могат веднага да тръгнат към морето или планината, затова събрахме за вас седемте си любими сайта за релаксация. Можем просто да си стоим пред компютъра и да слушаме успокоителните звуци.

Изберете този, който най-много подхожда на моментното ви настроение.

1. Do nothing for 2 minutes

do-nothing-for-2-minutes

Това е сайт тренажор. Тренажор за неправене на нищо. Не смейте,  в действителност това съвсем не е лесна задача. Трябва да си седите спокойно 2 минути и нищо да не правите. Опитайте сами, но внимавайте – сайтът следи дали не хитрувате.

2. Mood Turn

Screen Shot 2014-05-27 at 7.49.01 PM

страницата, която показва изображения, придружени със звуци на различни природни явления. На случаен принцип може да попаднете в буря, да се озовете насред океана, в джунглата, да се настаните удобно пред огъня в камината или да послушате щурчетата.

3. Rainymood

unnamed

Ако искате да послушате дъжда, заредете този сайт в браузера си. Доказано е, че този звук отпуска човек напълно – и физически, и психически. А и толкова приятно да заспиш чувайки капките дъжд без да си под тях.

4. Rain for me

Screen Shot 2014-05-27 at 8.04.45 PM

Много подходящ за сезона сайт със звук на летен дъжд. Подобен е на номер 3 и също доказва, че може да ви успокои повече и от най-подходящата музика. Можете да свалите аудиозаписа и на компютъра си.

5. Piano and Rain

Screen Shot 2014-05-27 at 8.11.33 PM

Тук в добавка към звука на дъжда може да послушате и приятна мелодия, изпълнена на пиано. Музиката е подбрана много добре, за да си пасне с дъжда. Двата звука се сливат в красива цялост, създавайки усещане за умиротворение. Ако решите пък може да послушате вълните в океана. Чудесен начин да се порадвате на живота през работно време.

6. Ecosounds

Screen Shot 2014-05-27 at 8.31.36 PM

Това е сайт с релаксиращи звуци от природата. Събрани са най-приятните натурални звуци, може да чуете дори песента на китовете. Такава релаксация винаги е била един от най-простите методи да свалим напрежението. Наистина в наши дни в гледаме природата все по-често през монитора. Освен море и дъжд на сайта има две необичайни атмосфери – на гора и на село.

7. Calm

Screen Shot 2014-05-27 at 8.36.22 PM

Като начало може да изберете времето за отдих – 2, 10 или 20 минути. На този сайт може да чуете звуци от природата, ромолящи ручейчета, шум на вълни, пеене на птици и какво ли още не.

от

публикувано на: 28/05/2014

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: