„To be Loved“ by Michael Bublé

16/05/2014

ToBeLoved

Канадският певец MICHAEL BUBLÉ е сред най-успешните съвременни изпълнители – само през периода 2008-2012 г. получава 3 отличия “Grammy”, 6 награди “Juno”, заема с 4 последователни албума първото място в общата класация Billboard 200, има над 30 млн. продадени диска по цял свят.

Затова мнозина очакват с интерес появата на неговия осми студиен албум през 2013 г., а MICHAEL ни въвежда в него ето така:

„В новия ми проект се говори за любовта, щастието, забавлението и други съблазнителни неща. Ще се убедите, ако си пуснете плейъра и се оставите на чувствата си. Ще доловите, че ви каня на удивително пътешествие за любовта, по-точно за различните видове любов.

Още в началото на работа започнах да обсъждам идеите си с BOB ROCK, който бе продуцент на изданията „Call Me Irresponsible“, „Crazy Love“ и „Christmas“ и това бе истински вълнуващо, защото ние сме добър екип. Харесват ми песните, които включихме с BOB, а и добре поработихме с моите колеги ALAN CHANG, AMY FOSTER GILES и JANN ARDEN, които както обикновено чудесно ми помагат в съчиняването на песни.

Наложи се да поработим здраво над всяко изпълнение, над всяка негова нота и звук в аранжимента, защото ми се искаше този албум да стане по-добър от предишните. Тук за първи път усетих ново чувство в мен, и това бе чувството на свобода да създавам и да развивам нещата, съпроводено с известна доза риск дали ще успея да отсея златното зрънце от пясъка. Четири са моите песни в албума, другите са кавъри.

Радвам се, че успях да привлека моя сънародник канадец, великият BRYAN ADAMS да участва в проекта като съавтор на песента ми „AFTER ALL“ – само ще ви призная, че първата плоча, която си купих въобще, бе неговата “Reckless in 1985”, можете да си представите колко се вълнувах да работя с BRYAN.

Първият сингъл от проекта се казва “IT’S A BEAUTIFUL DAY”, това също е моя песен, която се отнася до всички нас, защото всеки някога е бил отблъскван и му се е налагало да си казва, че това е най-щастливият му ден и сега има свободата да търси най-доброто за себе си, защото животът е красив, макар понякога да забравяме това, особено когато сме съкрушени.

Друго изпълнение, с което се гордея, е “CLOSE YOUR EYES”, което написах за жена ми и за силата на всички жени в живота ми – сестрите ми, майка ми, баба ми, да не изброявам всички. Нека да се замислим, какво щяхме да сме без тях? Мъжете далеч не сме силният пол, повярвайте ми.

И още една моя песен “I GOT IT EASY“ включих, в нея изброявам цялата благодат, която Бог ми е дарил и е напомняне за мен да благодаря за всичко добро в живота ми. Аз съм щастливец и не ми се иска никога да забравя това.

Други изпълнения пък са дан на моето уважение към велики музиканти като Bee Gees и тяхната „To Love Somebody“, Dean Martin и „Nevertheless (I’m In Love With You)“, Miracles и „Who’s Lovin’ You“, Jackie Wilson и „To Be Loved“ (създадена от легендарния композитор и собственик на фирмата Motown – Berry Gordy, Jr); Elvis Presley и „Have I Told You Lately“, Randy Newman и „You’ve Got A Friend In Me“, както и чудесната „You Make Me Feel So Young“, изпълнявана от Frank Sinatra.

Не зная дали се справям с това въведение, зная, че пея по-добре, отколкото пиша, но исках да разберете поне малко от това, което се опитах да постигна с този проект. С обич“, – завършва MICHAEL BUBLÉ.

Албума “TO BE LOVED” или „ДА СЪМ ОБИЧАН“, награден с поредното отличие “Grammy” и оглавил музикалните класации в 14 страни, ще чуем в предаването „Картини от една изложба” по програма „Хоризонт” на БНР, в събота, 17 май, след новините в 21 часа.

от

публикувано на: 16/05/2014

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: