Да разсмеем съседите (Ревю на Neighbors)

07/05/2014

Сблъсъците между поколенията почти винаги водят до непредвидими и неловки ситуации.

Сблъсъците между поколенията на екрана водят до непредвидими, неловки и ужасно смешни ситуации. Такъв е и случаят с дългоочакваната комедия „Neighbors“/“Да разлаем съседите“, която ще бъде достъпна за българската публика заедно със световната си премиера на 9. май. По-долу са нашите причини да не пропускате “Neighbors”.

Филмите за студентски братства (знаем, че звучи като секта и сме отворени за по-добър превод на fraternity) далеч не са новост, но в сюжета на „Neighbors“ има интересна добавка, а именно мотивът за междусъседски войни.

Мак и Кели са младо семейство, живеещо в идилична скука с новородената си дъщеричка. Въпреки кратките моменти на носталгия по свободата на миналото, двамата са уседнали и доволни от живота си. Това, което не знаят е, че спокойният им квартал, пълен с кокетни къщи и успешни, щастливи семейства е на път да се превърне в малък ад.

Новите съседи на Мак и Кели се оказват по-многобройни и по-шумни, отколкото някой би предположил. В съседната къща се нанася цяло студентско братство, членовете на което бързо създават брилятно впечатление на възпитани, образовани и мили младежи. Заблудата обаче не трае дълго и след неуспешен опит за сприятеляване и нормално съвмество съжителство, Мак и Кели решават да направят всичко по силите си, за да саботират братството и можете да ни вярвате за това – се оказват по-смели и изобретателни, отколкото бихте предположили.

Момчетата от ΔΨΒ също не са противник за подценяване. Резултатите от постоянно задълбочаващата се вражда между съседите са абсурдно смешни. Спокойно можем да кажем, че „Neighbors“ е сред най-силните комедии, които сме гледали в последните няколко години.

Комбинацията от класически комедийни мотиви не би била нищо без подходящ актьорски състав. В ролите на младото семейство са Сет Роугън и Роуз Бърн – страхотен екип както в жаждата си за отмъщение, така и в често нецензурните (но много смешни) шеги. Химията между двамата актьори е страхотна, а изпълненията им – естествени и непринудено забавни.

Приятна изненада е играта на Зак Ефрон. Трябва да бъдем честни с вас, той не е актьорът, чиято кариера следим най-зорко, но със сигурност можем да кажем, че ролята му в „Neighbors“ е още една стъпка в отдалечаването от статута на сладникав тийн идол.

Зак играе Теди – абсурдно добре изглеждащият лидер на братството и геният зад най-великите партита в историята на университета. Неговата дясна ръка е Пйит, също толкова абсурдно добре изглеждащ и обичащ партита, но далеч по-интелигентен и амбизиозен студент. В ролята е Дейв Франко, по-малкият брат на известния актьор Джеймс Франко.

Други звезди, които си заслужава да споменем са Кристофър МинцПлейс (“Superbad”, “Kick-Ass”), който е в ролята на полуадекватния Скуни и Лиса Кудроу, която играе сериозният (и обсебен със заглавията в местния вестник) декан на университета.

Режисьор на филма е Никълъс Столър, когото свързваме с комедиите „Да забравиш Сара Маршъл“ и „Секс, наркотици и Лас Вегас“. Хуморът, с който Столър успява да изпълни „Neighbors“ е свеж и разнообразен – от мръснишките шеги (словесни и визуални), през хитрите алюзии, до чистите абсурди и хиперболи в живота на героите.

Резултатът – „Neighbors“ успява да ви разсмее още веднъж, дори когато си мислите, че това не е възможно.

Ако нямате търпение да видите един абсурден и много смешен сблъсък между два свята (и множество ярки и непредвидими персонажи), купете си билет за „Neighbors“ възможно най-скоро.

от

публикувано на: 07/05/2014

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: